Sprek i Bergen - Stolpejakten

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i Bergen kommune. Stolpene kan registreres både på nettet men også ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart/info er tilgjengelig på hjemmesiden www.stolpejakten.no

Stolpejakt i Bergen er et folkehelsetiltak i regi av Varegg og har fått økonomisk støtte av Bergen kommune.

Slik fungerer det:
 

 1. Finn stolper:

  Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kart eller elektronisk integrert i app. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?  Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

  * GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

  * BLÅ – enkel

  * RØD – medium

  * SVART – vanskelig
   

 2. Registrer:

  Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via vår nettportal. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her, og det vil alltid være gratis!

  Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på www.stolpejakten.no (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Ved å bruke Stolpejakten-appen vil registrerte stolper synkroniseres med hjemmesiden neste gang den mobile enheten er på nett. Synkronisering kan også gjøres manuelt fra appen. Så enkelt!
   

 3.  Vinn premier:

  Hver registrerte stolpe gir deg et lodd i trekningen av flotte premier. Dine vinnersjanser øker altså med antallet registrerte stolper. Ved å registrere stolpene elektronisk er du automatisk med i trekningen.

   

31.05.15