NM-gull, høy aktivitet i starten av sesongen og velfortjent Varegg merke – utmerkelse

Påsken står for døren, og Varegg orientering vil gjerne ønske våre medlemmer riktig god påske, og informere litt om hva som har skjedd så langt i år og hvilke aktiviteter som er planlagt fremover i vår.

 

Sesongen startet fantastisk for Varegg, med NM - gull på første mulighet i 2017, da Håkon Jarvis Westergård løp inn til seier i H 21 på NM natt i Kristiansand forrige helg. Gratulerer så masse til Håkon med en kjempeflott seier! Les mer om Håkon sitt løp, og NM natt her: http://www.orientering.no/nyheter/haverstad-og-westergard-kunne-juble-for-nm-gull/

 

NM natt ble arrangert sammen med KOK 2-dagers, som i år inkluderte norgescup mellomdistanse på søndagen. Takk Mathias Rosenlund og Kristian Rykkje for flott rapport fra helgen:

NM Natt, KOK 2 dagers og NC

I år tok NM Natt turen til Kristiansand der det var fellesstart som stod på programmet. Løpet endte i flere gode resultater for våre Vareggløpere, der seieren til Håkon Jarvis Westergård i H21- var det desidert beste. Tett etterfulgt Håkon kom Per Harald Johansen inn til en sterk 7. plass, bare +22 sekunder bak. Også Morten Jarvis Westergård gjorde ett bra løp på sørlandsterrenget og endte på en 24. plass +5:23 bak sin egen bror. Varegg’s egne trener Vyacheslav Mukhidinov kunne fortelle at han trengte skogen for seg selv for å treffe postene, han kom inn til en 32. plass +16:09 bak Håkon. I H17-18 løp Stian Rykkje seg inn til en 37. plass, +9:47 bak vinnende Einar Melsom fra Fossum IL. Mathias Rosenlund endte på en 43. plass +14:14 bak samme vinner. På jentesiden i 19-20 klassen løp Kårhild Husby Nordstad seg inn til en 25. plass, +14:05 bak Marie Olaussen som vant.

Lørdagen var for mange en fin dag for restitusjon etter fredagens NM Natt. Derfor tok de fleste av løperne, inkludert de i fra Varegg, det nokså rolig. Det var en god økt til å komme seg bra inn på kartet og bli kjent med terrenget. Lørdagen var også en dag med strålende fint vær som minnet om sommeren på sitt fineste, unntatt at det var litt kjøligere enn det de fleste håper på til en sommer. Etter at et bra løp o-teknisk fra de fleste Vareggløperne var det tid for avslapping på sengen for noen og foredrag for noen. Likt for alle var at det var NM-bankett på kvelden. Her ble det servert taco og det ble spilt avslappende musikk.

På søndag kjørte første bil fra hotellet 10.00 Dette var for noen litt tidlig i forhold til gårsdagen. Men uansett var det avgårde til sesongens andre Norgescupløp. Det var mellomdistanse og været var ikke så verst. De beste plasseringen til Varegg ble 4. med Håkon Jarvis Westergård og 17. og 18. til Kristian Rykkje og Christiane Trösse. Etter løpet var ferdig var det god stemning i Varegglaget og hjemreisen gikk bra sett vekk ifra flyet som var litt forsinket.

 

Forrige helg ble det også arrangert løpshelg på Stord, og mange av våre løpere reiste hit for å delta på to flotte konkurranser, Kristornspretten og Kristornløpet. Kristornløpet var også HOK-rankingløp. Turen til Stord ble en flott sosial tur for Varegg, og rapport fra turen kan du lese nedenfor. Tusen takk til Gernot Doppelhofer for flott rapport:

Rapport fra Kristornløpet, 1.-2. april 2017

Over helgen reiste vi til Stord for de tradisjonelle Kristornløpene. Vi var rundt 20 stykker som deltok på løpene på lørdag. Våre N-løpere (Solveig Vrålstad Løvås, Ragna Oline Doppelhofer Ervik og Torill Kjenes Haugland) sprang Sparebankløpet og markerte seg med solid orientering og gode strekktider. Her er bilder fra veien til start på lørdag.

De andre Varegg-løperne hadde fellesstart for alle klasser. Det var mye tung myr og en del «henging».

På den offisielle sluttresultat fikk Ragnhild Vrålstad Løvås 7 plass (D-16), 7 sekunder før Jon Erik Doppelhofer Ervik (H-14) på 9.plass, som var igjen tett fulgt av Rasmus Jorde (også H-14) på 10. plass. Jan Kjærner-Semb hadde en del flere kilometer å springe i H-50 og kom på 14. plass, etterfulgt av Helge Tiger Haugland på 19. plass. Gernot Doppelhofer (H-40) kom på 21. plass med hjelp av en voldsom sprint (etterfulgt av strekk L), rett foran Erik Bohne som vant H-15-16 klassen. Bak Erik sikret Oskar Madslien Steinhaug og Kristian Fredrik Thomassen ren Varegg-palle i H-15. Ingunn Martinsen vant en suveren seier i D-17-39 klassen, og blodfersk orienteringsdebutant Jesper Jorde løpte sterkt i Åpen-B. Nedenfor er bildet av Ingunn med premie og Solveig med medalje (og velfortjent kake :)). 

Lørdag kveld ble det arrangert sosial felles middag for Varegg-gjengen.

Søndag fikk vi ytterligere Varegg-forsterkninger av familiene Lehman og Stuland Tysvær.

Vi hadde noen gode resultater i de lange og krevende løpene i det tunge terrenget. Blant annet fikk Varegg en trippel-seier i D/H-10 av Sverre Stuland Tysvær, Ragna Oline Doppelhofer Ervik og Solveig Vrålstad Løvås. Jesper Jorde vant B-åpen. I H-15-16 kom Erik Bohne på en sterk 2. plass, Kristian Fredrik Thomassen kom på 4. plass og Oskar Madslien Steinhaug på 7. plass. Ragnhild Vrålstad Løvas kom på en sterk 3. plass i D15-16. Jon Erik Doppelhofer Ervik og Rasmus Jorde markerte seg med 6. og 8.plass i H13-14. Søndag var det Helge Tiger som sneik seg foran Jan på resultatlista i H-50-. Torill Kjenes Haugland tok en fin 2.plass i D/H-17C.

 

Stoltze-general, motivator og ildsjel Owen Westergård ble på årsmøtet til Varegg forrige uke hedret med Varegg sitt gullmerke. Varegg Fleridrett sin finansdirektør – og ildsjel – Britt Kjersti Jåstad ble hedret med Varegg sitt sølvmerke. Vel fortjent og gratulerer så masse!

Les om merketildelingen på varegg.no, eller her: http://varegg.no/https%3A//photos.google.com/photo/AF1QipOZgGPbQcFo-oxaQ1ZkKj_DXmPelEEje18aiWuH

 

Denne helgen deltar noen av løperne våre på Norwegian Spring i Halden, før Varegg orientering tar velfortjent påskeferie.

Vi møtes igjen tirsdag 18. april: for fysisk test og infokveld. Fremmøte kl.18. ved Aasebu. På testen blir det tre løyper:

 1. for ungdom 3,6 km (to korte runder på 1,8 km)
 2. for jenter 4,6 km (en lang runde)
 1. for gutter 9,2 km (to lange runder)

Kl. 20.00 blir det infokveld i Badstuen, hvor vi vil annonsere 10Mila lagoppstilling, går gjennom 10Mila terreng særegenhetene og reisedetaljer. Servering: Frukt og saft.

 

Det kommer mye spennende utover våren. Sjekk listen over aktiviteter nedenunder. Husk alltid å melde deg på løpet i tillegg til reisepåmeldingen!

 • 20.04. - Løpetest til Holmenkoll-stafett 600-1200m.
 • 25.04. - Pokalkamp #1 på Munkebotn (Varegg arrangerer)
 • 26.04. - siste natt trening før 10Mila
 • 28.04.-01.05. 10Mila
 • 27-28.05. NC mellom og lang (VM junior uttak i Arendal)
 • 28.05. Kompisstafett
 • 30.05. Sprintcup #3 i Os

 

 Vi minner for øvrig om våre viktigste arrangementer 2017:

 • 19.-20. august skal Varegg og Samnanger IL arrangere Norgescup sprint (Bergen sentrum) og NM Ultralang (Kvamskogen).
 • 29.-30. september arrangerer Varegg Stoltzen opp 2017.

Vi ber alle våre medlemmer om å sette av disse to helgene til dugnadsinnsats!

 

Varegg orientering ønsker med dette alle våre medlemmer en riktig god påske! Vi sees på løp og trening utover våren :-)

08.04.17