Youth Skyrunning World Champion

Per-Christian Færøvik Grieg smelte til med første og fjerdeplass i helgens Youth Skyrunning World Championships i Italia. Det var løpere fra 28 nasjoner med i mesterskapet. Vareggs Kristoffer Fix Føllesdal fulgte mesterskapet på nært hold.

Fredag var det øvelsen Vertical Kilometer. Her var Per-Christian like nådeløs med konkurrentene som et uventet uvær var med arrangørene. Unggutten kjente seg veldig fin og fant superflyten i den bratte stigningningen. Totalt sett var det bare en løper i den eldste aldersklassen som kunne matche Per-Christian. Dermed ble det en imponerende triuf for Varegg-gutten på åpningsdistansen. Han måtte imidlertid vente lenge på den offisielle bekreftelsen da tordenvær satte ut arrangørens systemer.

Søndag var det Skyrunning. Kristoffer oppsummerte: «Per-Christian løp kjempebra i dag også. 4. plass etter å ha gjennomført på 2:36:59 i en 23km lang løype med 2200m høydemeter. PC løp smart og kunne pushe helt til mål. Han luktet på 3. plassen, men spanjolen foran var for rå nedover.»

Fredagens seier og søndagens 4. plass i Youth Skyrunning World Championships holdt til sølv sammenlagt! Gratulerer, feiende flott mesterskapsløping!

04.08.19