VM i motbakkeløp for veteraner

Hanne Liland og Bjørn Harald Bongom var Vareggs innslag i denne VM-runden. Begge gjorde det skarp i mesterskapet var lagt til Slovakia.

Hanne forteller: World masters mountain running championship, heter det så fint, det er altså VM for løpere over 35 år. Sett med norske øyne var løpet mer et terrengløp enn motbakkeløp. For underlaget var kjerrevei og gress, samt litt asfalt i starten og på slutten. Det var en såkalt løpeløype hvor det gikk jevnt og trutt oppover men også noen nedoverbakker. 606 høydemetre over 9,6 km, altså ikke så bratt.

Varegg stilte med Bjørn Harald Bongom og Hanne Liland. Bjørn var spent på hvor høyt han kunne komme i konkurranse med 54 andre i 50-års klassen. Han lå langt fremme men hadde ikke helt kontroll på hvem som løp i den klassen. En km før mål kvittet han seg med de 50-åringene som lå rundt. Et magadrag opp den eneste skikkelige bratte bakken gjorde susen. To km før mål la han ut på en liten sightseeing utenfor løypen, han fortsatte rett frem istedet for å ta inn på en mark, og måtte plystres tilbake på rett spor etter 20 meter. Han mente der ikke kunne være så godt merket, men som bildet viser, var det særdeles tydelig merking! Godt bevis på en løpers "tåkeløping". Resultatet ble en super 5. plass. Det var han meget godt fornøyd med.

Hanne hadde drahjelp av Richard Bertelsen fra Mjøsdalen. De to fulgte hverandre oppover med 30 meters mellomrom. Begge kom i mål rett under timen og Hanne ble nr. 10 av 17 i klasse K45. Fornøyd også hun med fin løype og ikke mist, romslig plass.

I det fine været løp Hanne og Bjørn løypen ned igjen til start også istedet for å vente på arrangørbuss. (17 gr og overskyet). Dusjing var i fellesdusj med hele 3 dusjer, så her var det bare å legge til side all bluferdighet. Deretter fulgte pastaparty og premieutdeling. De startet med Melkesyre-Halldis som ble verdensmester i K75! Sammen med sin venninne Eva ble det også gull i lagkonkurransen i den klassen.
Mjøsdalen var også representert på pallen. Birger og John tok bronse i lag H70.

Et flott arrangement i Slovakia. Deltakerne har kunne blitt hentet og brakt gratis til og fra flyplass og til/fra startområde. Anbefales alle å være med på veteranmesterskapene!

02.09.17