Vakker Vareggdag i Holmenkollstafetten

Høytidsstemt i Hovedstaden under Holmenkollstafetten. Det krydde med løpere og skulystne i gatene. Vareggløperne grep sjansen og leverte løping av ypperste merke.

Jentene slo til med bronsemedalje i klassen "kvinner elite". Ikke mindre enn en bragd. Bertine, Heidi Ann og Geir har jobbet lenge og engasjert for å gjøre det mulig, men det var spenning og usikkerhet knyttet til lagoppstillingen helt inn til start. Jentene lot ikke usikkerhen ta tak og kjempet som løver gjennom samtlige etapper. Først jobbet de hardt for å etablere en føring i forhold til kampen om tredjeplassen. Det var mange lag som hadde disponert løpskraft for å kunne erobre en plass på det store premiepallen på Bislett. Fra toppen av Besserud begynte imidlertid vareggjentene å støte mot sølvmedaljen Offensive og løpsglade stormet de mot Bislett og den historiske bronsemedaljen. Tiden ble 1:02:12, 11 sekunder bak sølvmedaljen. Strålende! Følgende løp på "bronselaget": Bertine Færø, Caroline Christie, Heidi Ann Bruknapp, Christina Ellefsen Hopland, Maren Roll Lied, Siren Rosenlund, Hilde Fenne, Kristine Fjellanger, Cecilie Eiken, Sara-Rekka Færø Linde, Lina Rivedal, Erika Davidova, Christine Revheim-Hansen, Ida Lindberg og Evie Dencker.

For å markere den store bredden og fine fremveksten av unge løpere på jentesiden stilte vi også med en lag i "Kvinner senior". Her også var den gnist og godt driv. Unge Anniken Tonning åpnet med en sterk etappe på Bislett. Ingunn, Åshild, Vibeke, Ida S, Aldona, Kristine, Else, Henriette, Pernille, Linnea, Christina L, Betina, Maja og Sigrun grep alle pinnen og anledningen til å løpe med stor kraft i Oslos gater. Fasiten fra "kvinner senior" viser en 9. plass av 19. lag. Klokken stoppet på 1:11:25 da Sigrun suste over målstreken på Bislett.

Guttene var ikke mindre tapre og offensive i sin tilnærming i "Menn elite". Målet var å bli nummer 10 eller bedre. Tom tok ansvar for å svinge laget fornufig igang. Plassere laget i blant konkurrenter med fart til topp 10 plassering. Unge Lars overtok pinnen i syvende posisjon og viste ingen svakhet da Norabakken tårnet seg opp og heiaropene ble harde. Torstein stormet sin 600 meter med trøkk i tøft selskap. Fryktløse Fredrik holdt stand blant friidrettens adelsmenn, og Børge slo til som en nådeløs hyene. Daniel, Stian og Trygve utgjorde som alltid en sikker trio. De sørget for perfekt posisjonering av laget for tidenes offensiv. Robert knallet til med rå-pers på Gressbaneetappen. Halfdan fulgte opp og flyttet laget oppover på listen. Markus smelte til med en historisk rask reise gjennom Frognerparken. Der fikk Bengt pinnen med Oslostudentene på nakken. Han sto imot. Det gjorde også Bjørn. Erlend var akkurat lykke tøff og kløktig. Dermed fikk Angel gjøre som han hadde ønsket seg, nemlig styre laget kraftfullt og elegant inn til 7. plass og endelig på rette siden av 53-tallet (52:47).

Glimrende, gratulerer!

Resultatlister: https://live.eqtiming.com/43011

Ørjan Nilsen var også rekordrask. Her har han oppdatert Varegg-statistikk for Holmenkollstafetten (link). 

Flere bilder fra Holmenkollstafetten finner du her.

 

11.05.19