Strålende i surt terrengmesterskap

Christina Ellefsen Hopland taklet ruskevær, tung løype og tøffe konkurrenter på mesterlig vis. En kontrollert åpning ble fulgt opp med et hardt trykk som tok luven av de andre jentene. Christina holdt koken gjennom begge rundene. Fire kilometer ble gjennomført på imponerende 13.38. Utklassingen, tidsmessig også i forhold til de eldre jentene, sto seg til NM-tittelen i jenter 17 år, og plass på Norges juniorlag til Nordisk mesterskap i Finland senere i høst. Vi gratulerer!

Kasper Rønning Komnæs bekreftet igjen at han er i ferd med å bygge en sterk motor. Han snuste på medaljene i gutter 16 klassen under terrengløpet på Stord i vår. Denne gangen malte han ned konkurrentene i kampen om bronsmedaljen. Strålende! Gratulerer, stå på!

Junioren Daniel Instanes fikk også vist løpsstyrke. Daniel har markert seg sterkt i motbakkene gjennom hele sesongen. I dag avanserte han fremover til en finfin 13. plass i det store juniorfeltet.

Joachim Tonning Losnedal hadde vi gledet oss voldsomt til å se i gutter 15 årsklassen. Joachim hadde gledet seg enda mer til å løpe. Dessverre fikk han startnekt av legen som følge av sykdom. Han kommer imidlertid kraftig tilbake!

Veteraner og en senior var også med å friske opp mesterskapet. Været ble dessverre bare verre og verre. Regn og ettervert en kraftig vind som sopte over markene på Stend gjorde det svært surt både for løpere og publikum. Trygve Andresen tok kapteinsjobben og startet en Vareggoffensiv direkte fra start på 10 kilometeren. Senior Erlend Moster Knudsen viste stor styrke utover i løpet. Han greide å utnytte en følgesvenn til å holde godt trykk helt inn. Tiden etter fem runder ble 35.08. Trygve kjempet seg inn til en strålende 3. plass i M35-39, etter å ha gjort grovjobben for sølvvinneren. Her må vi skyte inn at Trygve vant Bykarusellen fredag ettermiddag. Bak Erlend og Trygve dro Bjørn Harald Bongom i land sølvmedaljen i M45-49, mens en friskt satsende Jan Kjærner-Semb fikk lønn iform av bronsemedaljen i samme klasse. Lars Olaf Haaheim kjente ettervirkningene av langløpet i italiensk fjellterreng forrige helg, men greid å mobilisere den kraften som trengtes for å hente bronsen i MV40-44. Ørjan Nilsen kastet luen etter en runde og jobbet seg jevnt og sikkert inn til 7. plass i MV35-39. Tore Klanderud måtte ha noen runder for å bli komfortabel med underlaget. Deretter var det ryggen til Jan og 4. plassen i MV45-49 som var oppgaven. Den løste Tore greit.

Hanne Liland og Johs Gjesdal løp begge tre runder. Hanne kom fra det med en bronsemedalje, mens Johs ikke fikk utelling i form av medalje.


All grunn til å være fornøyd med en mester fra Edvardsensgate


Ikke forhold for en amatørfotograf på Stend idag. Raske løpere og piskende vått!


Her dagens flotte resultater, men vi mangler resultat fra de eldste veteranklassene.

18.10.14