Seier i langløp både i Tromsø og Stranda

Vareggløpere viste vei både i Hamperokken Skyrace og Stranda Fjord Trail.

I Tromsø viste Lars Olaf Haaheim konkurrentene distanseløping fra øverste hylle. Vareggløperen vant det prestisjetunge Hamperokken Skyrace. En løype på 57 kilometer og med 4800 stigning som også har merkelappen teknisk krevende. Applaus og gratulasjoner! Anders Sommer endte på 6. plass, etter lenge å ha passet på tredjeplassen, i det 32 kilometer lange Tromsdalstind Skyrace. Frode Sørhøy briljerte i løypen litt bak Anders, mens Jessica tok samme utfordring som Lars Olaf.

Fra Stranda kunne Hanne Liland melde om strålende Varegginnsats med Sara-Rebekka Færø Linde i spissen.

"Hvor får du Grandiosa servert 2 sekunder etter du kommer i mål? Jo, selvfølgelig i Grandiosabygden Stranda. Det spørs om våre 4 løpere på 48 km med 3.850 høydemetre å forsere, klarte å få i seg en hel grandis etter å ha jobbet knallhardt i mange timer. Sara-Rebekka vant distansen med klar margin på 7.14 og ble nummer 5 totalt! Freddy og Wenche løp sammen hele løpet. Begge syntes det hadde vært et kjempeflott løp men Freddy rapporterte at han møtte betongveggen i varmen, oppe i lien etter 32 km, men kom seg gjennom med en grei avslutning. Løperne var nedom Stranda sentrum etter 29 km før de igjen skulle ta seg opp på nye fjell. Ingeborg fulgte timen etter sin mor Wenche og fullførte flott det harde løpet.

På 25 km, med 1.800 høydemetre, hadde vi 3 løpere. Bjørn Harald, Alexander og Hanne. Bjørn Harald var raskest av trioen og ble nr. 23. Alexander gikk tom på slutten men hadde før det et godt løp og ble nr. 41 Hanne fulgte fint på litt etter, inn til 16. plass i dameklassen. De rakk å få inntatt pizza og annet digg før det var klart for å se Jakob Ingebrigtsen løpe inn til gull på mobiltv."

07.08.21