Pikes Peak Marathon

Stian Angermund-Vik er i Colorado Springs, USA.

Søndag løper Stian den 63. utgaven av Pikes Peak Marathon. Det er et fjellmaraton som går i fra Manitou Springs i Colorado USA. Starten er på ca 2000 moh. Løypen går opp til Pikes Peak på 4300 moh og ned igjen samme vei til Manitou Springs. Det blir interessant for Vareggløperen å konkurrere i denne typen høyde. Stian har vært på toppen to ganger denne uken. Teamet kjørte opp for det går en bilvei opp til toppen. Der oppe er alt tungt. Spesielt å starte og stoppe når de går. Løping har så langt vært uaktuelt i den høyden. Vi håper Stian får til det i morgen. Fjelltoppen omtaler Stian som den styggeste han har sett. Den består av en byggeplass, og et hus der de selger donuts og suvenirer.

Løpet har rundt 800 deltakere, som alle skal passerer hverandre underveis siden de løper samme løype opp og ned. Det kan bli ganske spennende. Spesielt siden løypen er smal enkelte steder og at er det forbudt å kutte svingene i USA.

Starten går klokken 7 søndag morgen lokal tid. Det vil si klokken 3 på ettermiddagen norsk tid. Salomon har planer om å filme hele løpet og sende det live på facebook og youtube, men siden det ikke er dekning i fjellet må de først filme og så sende sd-kortene til der løperne starter løpet for å kunde publisere det. Planen er derfor å starte "live"sendingen ca to timer etter starten av løpet.

Facebooksiden til Salomon running: https://m.facebook.com/profile.php?id=184041215345&ref=content_filter

Arrangørens nettside: http://www.pikespeakmarathon.org


På toppen av Pikes Peak. Her er det tynn luft og tungt å gå.

Fra venstre Emilie Forsberg, Laura Orgue og Stian. Photo Phillip Reiter.

 


På løpetur i kjente Garden of the gods.

Fra venstre Emelie Forsberg, Laura Orgue og Stian.

Photo: Majell Backhausen

 

18.08.18