NM-innendørs med to fra Varegg

Lørdag og søndag er det norgesmesterskap i Bærum Idrettspark. Fra Varegg stiller Tom Skjæråsen og Eli Anne Dvergsdal.

Tom melder at han er offensiv og klar for innsats. Planen er å løpe både 800 og 1500 meter.  Friidrett.no har vurdert de to feltene:

800 meter: Filip og Jakob Ingebrigtsen er påmeldt denne øvelsen. De er påmeldt hele tre øvelser, så det blir spennende å se hva de stiller opp på. Disse to, sammen med Thomas Roth, Ullensaker/Kisa IL, er nok de tre største favorittene på 800 meter. Roth har tidligere to NM-gull i øvelsen innendørs og har en såpass sterk pers som 1.47.26. Han løp en fin 1000 meter forrige helg da han var vel halvsekundet bak den norske rekorden på den distansen.

Filip er normalt den sterkeste av Ingebrigtsen-brødrene på 800 meter og han er ute etter sin første NM-medalje innendørs på denne distansen. Jakob er nok også lysten på å få seg en NM-medalje på 800 meter. Mesterskapsrekorden lyder på 1.50.15 og med god fart underveis kan denne ryke.

Ellers er det gledelig å se Markus Einan, Ullensaker/Kisa IL, tilbake på startlisten. Han imponerte på 800 meter som 19-åring med 1.48.93 i 2016, mens hele fjorårssesongen gikk fløyten. Gular IL har et par karer som kom seg under 1.50 for første gang i fjor i Thomas Myklebust Heggøy og Sondre Dingsør. Sigurd Tveit, Kristiansand Løpeklubb, har hatt en utrolig karriere siden han begynt å løpe baneløp i 2016. I sitt åttende løp på distansen løp han inn til 1.51.06, som 17-åring. Med andre ord et veldig stort talent som nok er lysten på NM-medalje i det som kan bli en meget severdig øvelse.

1500 meter: To blad Ingebrigtsen er påmeldt distansen og de blir naturligvis favoritter. Filip må ta på seg det aller største favorittstempelet. Han har hatt to strålende sesonger med EM-gull og VM-bronse på distansen. Filip har tidligere ett sølv fra NM innendørs fra 2016 og det første gullet kommer trolig i helgen.

Jakob Ingebrigtsen slutter aldri å forbløffe. Han hadde en strålende sesong i fjor med blant annet VM-deltakelse som tidenes yngste på hinder og tre EM-gull for juniorer. Rapportene sier at Jakob har vært råsterk på trening i vinter og han skal nok gi Filip meget god kamp om gullet. Verdt å nevne mesterskapsrekorden som Henrik Ingebrigtsen har på 3.42.31.

Ferdinand Kvan Edman gjør sin debut i IK Tjalve-drakten og Karoline Bjerkeli Grøvdal sin treningspartner er den med tredje beste pers av deltakerne her og er nok lysten på sin første NM-medalje på distansen innendørs. Ellers kan regjerende mester Marius Vedvik, Gular IL, nevnes, det samme med unge Sondre Juven, Nesbyen IL, og Tom Erling Kårbø, Stord IL.nge skarpe løpere påmeldt begge distansene.

Eli Anne Dvergsdal løper 3000 meter lørdag. Det blir en overgang fra snøføre i Kamveien, men også en forfriskende registrering av hvor nivået ligger på distansen. Grunnlaget er solid, men kanskje blir farten en utfordring. Friidrett.no lister opp hel rekke seriøse konkurrenter:

Maria Sagnes Wågan, Namdal løpeklubb, har løpt inn til sterke 9.19.76 på 3000 meter i vinter. Trønderen har sølv på distansen de to siste årene og hun er nok lysten på å sette fart fra start for å kunne ta steget øverst opp på pallen. Camilla Ziesler, Sandnes IL, er en del av treningsgruppen til Gjert Ingebrigtsen og hun løp sterkt på 1500 meter i fjor. Ziesler bør kunne ha gode muligheter til å kjempe om sin første NM-medalje på 3000 meter i helgen.

SK Vidars Live Solheimdal og Pernilla Eugenie Epland, Stord IL, er andre utøvere som absolutt kan være med i medaljekampen. Tessa Frenay, Halden IL, har løpt på 9.38.14 hittil i år og må regnes med. En som nok håper at løpet blir avgjort mot slutten er Sigrid Jervell Våg, IL i BUL.

Bare en gang tidligere i NM innendørs sin historie har alle medaljevinnerne løpt under 10 minutter, det må man nok gjøre i år for å få medalje.

Informasjon om livestream og startlister finner du her: https://www.friidrett....

02.02.18