Mesterlig av Mathieu i Marseille-Cassis

Mathieu Bocchi har vært en snart-tur hjemme i Marseille. Der har han feiret fylte 30 år og løpt en røff 20 kilometer. Her er rapporten.

Jeg løp søndag et 20km løp som heter Marseille-Cassis som er veldig populært i Frankrike (rundt 16000 deltakere dette året), som starter fra Marseille sentrum, rett ved siden av Stade Vélodrome (alle nordmenn kjenner vel arenaen hvor Brazil tapte mot Norge i 1998), og ender i Cassis, ee havneby langs Côte d’Azur. Løpet er ganske enkelt, 10km opp til Col de la Gineste (327 moh) og 10km ned til sjøen. Løpetid er litt kortere enn den man har på en flat halvmaraton, og med min tid i Bergen CIty Marathon dette året (1h25’22’’) fikk jeg meg et startnummer i den -1h30 startbølgen. Det er en stor fordel å starte foran alle de andre, spesielt hvis man tenker på antall deltakere. Jeg var godt forberedt og hadde plan å løpe fortere enn i Bergen. Været var litt kaldere enn de siste dagene i Frankrike (rundt 12°C), noe som var perfekt for meg da jeg trente i Bergen, og med strålende sol og vind. Klokken var 9.00 på søndag og alle startet med full fart på veien opp. Jeg hadde plan å være på toppen under 45min, og løpe ned så fort som mulig, og alt gikk etter plan til de 3 siste kilometerene. De siste årene så var mål rett ved sjøen og de siste 3km var egentlig kun nedover til havn. Men organisasjon har endret plassering av målet dette året på grunn av den sikkerhet situasjonen akkurat nå i Frankrike, dette året fikk deltakere en liten 1km bakke mellom KM17 og KM18, og jeg var tom da bakken kom. Men jeg fikk med meg den « VAREGG spirit » og kunne holde tempoen hele veien til mål og ende med en uoffisiell tid 1h22’58’’ på klokken min. Jeg har ikke fått offisiell tid enda fra organisasjon, men det ser ut at jeg kom rundt 400-410 plass til mål, noe som jeg har veldig stolt av!

Vinnertid i herreklassen var 59'16'' (Mekonnen fra Ethiopia, han var 4. mann i London denne sommeren på 10000m). Vinnertid i dameklassen er 1h05'58" (Chelimo fra Kenya, som er 7. raskeste dame på halvmaraton distanse med 1h05’52’’)

 

30.10.17