Medaljer i ultramesterskap

Lørdag var et knippe sterke Vareggløpere i Kristiansand. Her ble det utkjempet norgesmesterskap i disiplinen Ultratrail.

Hanne Liland oppsummerer mesterskapsprestasjonene:

Vareggs gode ultraløpere slo til under Norgesmesterskapet i ultra terreng. Bronsemedaljer til både Elisabeth Angermund-Vik og Lars Olaf Haaheim! (Senere viste det seg at vinneren som er svensk statsborger, ikke var berettiget deltakelse i NM. Dermed rykket Lars Olaf opp til sølvmedaljen). NM var lagt til Kristiansand og KRSUltra, et 60 km terrengløp med 2.000 høydemetre. Det startet å regne igjen halvtimen før start, og vedvarte utover løpet. Noe som gjorde løypen ekstra krevende med mye våte partier og de tusenvis av røtter svært glatte. 
Elisabeth vant klassen sin K35, mens Lars Olaf tok med seg gullet i M45. Erland Eldrup løp inn som nr 23 totalt. Hanne Liland ble nr 9 totalt i NM og vant sin aldersklasse K50. Ann Helen Myrmo fra Fjellgeitene, løp utenfor NM og klarte sin målsetning om å komme under 10 timer. 

  • Elisabeth 7.13.46
  • Hanne 7.56.08
  • Ann Helen 9.55.26
  • Lars Olaf 5.33.44
  • Erland 6.26.28

Erlands løp i Kristiansand kommer i et riktigere lys med denne tilleggsopplysningen: «Jeg løp feil når det gjenstod 2 km av løpet, noe som førte til at 7'plassen glapp. Løp 3,5 km lengre enn jeg skulle ha gjort og havnet nettopp derfor langt nede på resultatlisten (det var flere som løp feil samme sted som meg, trodde derfor at det var riktig vei). Var veldig fornøyd med eget løp sett bort i fra denne feilen. Også vinneren av NM løp feil underveis, ca etter 44 km. Her måtte arrangøren kjøre etter han for å få han til å snu og komme inn på rett vei. Noen steder i løypen ble det løpt samme sted både på vei utover og på returen. Ser ut som dette har skapt trøbbel når løypene har delt seg igjen.

28.04.19