Klar for Holmenkollstafetten

Lørdag er det fest for løpere i Hovedstaden. Holmenkollstafetten har rekord i antall deltakere. Varegg stiller sterkt med to jentelag og ett guttelag.

Jentene har vist stort engasjement og levert godt i lokale stafetter. Det har også vært gnistrende løping og imponerende fremganger i testløp. Jentelagene er plassert i henholdsvis "kvinner elite" og "kvinner senior". Om muligheten for laget i eliteklassen uttaler friidrettsekspertisen: "Varegg imponerte med en fjerdeplass i fjor og har bygget opp en imponerende bredde på kvinnesiden de siste årene. Bergensklubben bør kunne kjempe om en pallplass i år og på laget stiller blant annet Hilde Fenne, som er tidligere skiskytter og ble verdensmester i stafett i den idretten i 2013. Klubben er offensiv og har som mål å komme seg på pallen. De har mistet motbakkeløperen Eli Anne Dvergsdal, men har fått inn Kristine Fjellanger, som løp 11.etappe for Strindheim sitt bronselag i fjor. I tradisjonsrike Askstafetten 1. mai ble Varegg nummer tre bak Gneist og Haugesund. Den stafetten består av fire etapper og etappene er ganske korte, Varegg vil profitere på flere og lengre etapper."

Laget i kvinner senior er en blanding av unge fremadstormende jenter, spennende nykommere som trenger litt mer treningstid og noen godt kondisjonerte. Her blir det anledning til å kjenne på magien og sanke verdifull erfaring.

Guttene stiller også god forberedt og med en fremoverlent innstilling. Treningsgløden har vært god gjennom vinteren. Trygve Andresen skriver følgende før avreise: "1 dag igjen til årets første hovedmål i løpinga: Holmenkollstafetten. Kaptein Halfdan-Emil Færø har sammen med et par andre gjort en god jobb gjennom vinteren så det er god stemning i troppen, og vi stiller et bra lag i menn elite, på femte året. Flere løpere har kommet til, etablerte nøkkelpersoner holder stand, og noen har hevet seg fra i fjor. Jeg er stolt over å kunne fortsette å ta en viktig etappe. Så var det bare å levere da... wish us luck."

Lagoppstillinger finner du her: https://live.eqtiming.com/43011#contestants:0-0-1-varegg

Bertine brenner for stafettløping og fremmars for Vareggjentene. Lørdag går hun virkelig i bresjen ved å ta startetappen på Bislett.

Lars er en spennende nykommer. Lørdag blir det ild-dåp i Norabakken. 

10.05.19