Imponerende 2. etappe til Blåmanen

Skremmende værutsikter stoppet ikke byens sprekeste løpere. Antall deltaker steg et hakk fra det første løpet og stemning var ypperlig i tåken på Blåmanen. Eli Anne Dvergsdal avsluttet en flott 2014 sesong med seier, mens den ferske Vareggløperen Swiad Worms satte en støkk i de raskeste guttene.

Fritt fra Facebook følger Hanne Lilands inntrykk fra den friske etappen til Blåmanen:
Yr. no lokket med flott grisevær og løperne strømmet dermed til Fjellveien for å være med i Blåmansløpet nr. 2. Nå ble det lite regn, og vinden kunne kun merkes bortover mot Hesten trenger kvile og frem mot Brushytten, ellers lå løypen i ly. Fra 11-tiden og frem til fellesstarten var det et jevnt rush av ivrige løpere som startet med enkeltstart. Startnummer etter startnummer la i vei på de ca 7,5 km mot toppen.

Swiad Worms sa før start han ville starte hardt på det flate partiet og han holdt hva han lovet men fikk med seg en gjeng til bortover Fjellveien. Oppe ved målgang var det Swiad som kom først ut av tåkehavet og vant sitt første Blåmansløp. Nr. 2 ble Espen Roll Karlsen og på tredjeplass fulgte Sverre Sletthaug. I dameklassen var forhåndsfavoritten Eli-Anne Dvergsdal suveren og vant som hun gjorde det på første løpet. Caroline Christie rykket opp en plass fra forrige løp og sikret seg andre plassen. Caroline hadde lette bein og syntes det var uvant å løpe med såpass velvillige føtter. Nr. 3 ble Hlin Grung.

Løpsleder Stian kunne tilby en variert løype med både opp og nedoverbakker. Tippetue bød på jevn hard stigning til Fløypilen og gjennom Lysløypen kunne løperne gasse på nedover på mykt underlag og trippe lett over gressbelagte kneiker til Donald Duck`en kom midt i fleisen. Her fikk hver og en satt kondisen på prøve. Så var det å suse bortover til Brushytten og legge inn sluttspurten opp Rundemansveien.

Tidtakerne på toppen måtte konsentrere seg for å se løperne som kom ut av tåken, men alle kom vel i mål. Nede ved Brushytten var det skillingsbollepremie til alle og det så ut som det falt godt i smak. Pumaen serverte utvannet saft og Matthew sørget for god pleie for slitne med glade løpere.

Takk til alle «tidlig-løpere» som var på vei ned igjen og heiet og oppmuntret løpere fra fellesstarten! Om to uker er det nytt Blåmansløp, det tredje og siste!

Resultater - sortert kvinner og menn:
https://drive.google.c...

Resultater - sortert klassevis:
https://drive.google.c...

En solid serie med bilder fra løpet finner du på Facebook-siden til Varegg Ski/friidrett: https://www.facebook.c...

01.11.14