I kamp om medalje i norgesmesterskapet

Søndag var det NM i terrengløp. Skien bød på en strøken, men krevende løype. Fire Vareggløpere fikk testet seg i eliten, og Halfdan kjempet seg til lukten av bronsemedaljen.

Halfdan-Emil Færø, Bjørn Rusten Lundberg og debutanten Anders Sommer løp mesterskapets seniordistanse på 10 kilometer. Det var fem runder i en løype som stilte store krav til kapasitet. Kneiker og unnabakker bundet sammen av svinger og lengre slake partier med løping både oppover og nedover. Underlaget varierte mellom fast og irriterende løst. En terrengutfordring av godt merke som stilte krav til løpernes fokus og evne til å flyte. Her var det lett å miste heng og fort tape mye terreng. Halfdan viste tæl og høy klasse. Tok tidlig den vanligvis så trygge ryggen til Henrik Ingebrigtsen. Etter nesten en runde skiftet han strategi. Vareggløperen forlot europamesteren og brukte andrerunden på å kjempe seg opp gjengen som seinere skulle sloss om bronsemedaljen. Etter en krevende tredjerunde var Halfdan med på å innhente løperen som i fire runder hadde sett ut som soleklar medaljør. Fire løpere var på skuddhold av bronsen og bakfra kom Henrik Ingebrigtsen. Halfdan spilte en hovedrolle i mesterskapets kanskje tøffeste medaljeoppgjør. Sekundene falt ikke ned på Halfdan sin side, men likevel all grunn til å smile bredt etter målgang til 5. plass.

Bjørn ble nummer fem i heat to. Han bekreftet med offensiv løping og kraftfulle forseringer at formen er i anmarsj. Anders var litt preget av å være førstereis både i mesterskap og på 10 kilometer. Unggutten manglet litt sprut og respektløshet. Fasiten ble en respektabel 9. plass i heat 2 etter en fin forsering inn mot målgang.

Thea var siste Vareggløper ut. Jenter i klassene 15, 16 og 17 år kjempet sammen på 4 kilometer distansen. Thea løp taktisk klokt fra start. Ut på runde to begynte supporterne å mumle om medalje. Tøffe forseringer har imidlertid både en opp- og en nedside. Inn mot stadion og målgang viste det seg at tøffe konkurrenter hadde greid å stå imot angrepet var Vareggjenten. Dermed ble det 7. plass som i fjorårets debut, men med pallplassen adskillig nærmere. Veldig lovende!

Flott levert!

Reslultater fra mesterskapet: Link

Halfdan jobber knallhardt for å posisjonere seg for medalje. Løperen bak tok tilslutt tredjeplassen. (Foto: Kondis.no)

Tøffe Thea i knallhard konkurranse. (Foto: Kondis.no)

11.10.20