Historisk og hyggelig i Gneistspelen

Vi har sett mange Varegg-jenter på pallen etter stafett på Fana Stadion, men etter et individuelt løp har vi aldri hatt en pall med bare jenter fra Varegg. Nå kan den begivenheten skrives opp til historieboken.

Fredag ettermiddag var det åpning av årets Gneistspel. Det var kaldt og vind fra nord. De fire Vareggløperne som var i aksjon, hadde alle valgt 1500 meter. Først ut var jentene. Eli Anne Dvergsdal gikk rett i tet og fikk følge av NM-klare Bertine-Helene Færø. Høflige Christina Ellefsen Hopland lot Silje fra Norna Salhus få ryggen til Bertine. Resten av feltet ble resolutt løpt av på førsterunden. Åpningsfarten var en tanke hard, og bare Bertine tok sjansen på å følge Eli Anne. Christina avanserte etter 700 meter. Derfra og inn var det ingen tvil om at fredag 22. juni 2018 skulle bli dagen for den første en Varegg-trippelen på 1500 meter i Bergens-friidrettens storstue. Eli Anne debuterte med 4:38:90. Bertine flyttet persen til 4:43:68 og Christina senket årsbestetiden med 6 sekunder til 4:46:40. Storfint og strålende! Gratulerer!

Halfdan-Emil Færø var alene fra Varegg i kampen om pallplass blant guttene. Han fant verken rytme eller en passende rygg. Dermed kom han ikke i posisjon til å dra nytte av en frisk avslutning.

Resultater: http://www.gneist.org/...

Vareggstatistikken for jenter: https://goo.gl/835EQ7

22.06.18