Helmaks i Holmenkollstafetten

Det var stor stas å være Vareggløper etter dages store stafettmønstring i hovedstaden. Damelaget løp inn til en fantastisk fjerdeplass i Holmenkollstafettens eliteklasse. Herrelaget tok en sterk 10. plass. Veteranene kjempet hard og fikk med seg en 4. plass.

Damene løp gnistrende fra startskuddet til sisteetappen var unnagjort. De kjempet seg gradvis fremover i feltet, viste ingen svakheter og var etter den lengste etappen oppe på fjerdeplassen. Derfra og inn var det fortsatt bare tanke for å avansere, men den oppgaven ble for tøff idag. Fjerdeplass er storfint og en imponerende debut i eliten.

En fornøyd, men forkjølet Eli Anne uttaler seg til BT.no etter stafetten:

– Det er dødsbra til å være første gang i eliteklassen, hvor vi var outsidere, sier Eli Anne Dvergsdal, som løp sin første Holmenkollstafett for Varegg.

Vi har et lag med engasjerte løpere som er glad i å løpe, vil hverandre godt, og til sammen blir det bra. Selvsagt er det litt kniving mellom lokale lag, men vi er stort sett gode venner, sier Dvergsdal.

Det nå legendariske laget besto av Christine Revheim-Hansen, Caroline Christie, Heidi Ann Bruknapp, Christina Hopland, Bertine-Helene Færø, Else Loge, Eli Anne Dvergsdal, Henriette Albon, Ida Lindberg, Sara-Rebekka Færø Linde, Hedvig Hundhammer, Aldona Lubojanska, Cecilie Eiken, Åshild Fossum og Ida Songstad.

Stor takk til Heidi Ann og Bertine for engasjert mobilisering. Takk også til gode Geir for stafettglød og viktige administrative bidrag. Takk også til løperne for figthing spirit av beste merke!

Herrelaget kom skjevt ut etter en røff første etappe på Bislett. Det var imidlertid tæl og god spirit i gjengen. Guttene kjempet seg gradvis opp til gruppen vi har pleid å kjempe med. På toppen av Besserud var vi helt på skjema plasseringsmessig. Derfra og inn var det det en innbitt kamp for å holde posisjonen. Fasiten viser 10. plass. To plasser bedre enn i ifjor og året før og tidsmessig svært nær de to forgående årene.

På laget løp: Tom Skjæråsen, Børgen B Larsson, Andreas Bratlie, Halfdan-Emil Færø, Alexander Skeltved, Daniel Instanes, Stian Angermund-Vik, Trygve Andresen, Robert Falkevik, Jon Albon, Markus Kjærner-Semb, Bengt Vestvik, Ørjan Lunde, Erlend Sørheim og Kristoffer Føllesdal.

Glimrende gutter! Takk for underholdningen!

Karl-Magnus Tobiasens utvalgte gnistret også i solskinnet. Mange hadde kanskje håpet på at farten var hakket bedre, men innsatsen var det lite å utsette på. Beina holdt og lungene jobbet på spreng. Om det ikke ble medaljer eller diplom så regner vi med at den strerke treningslysten ble ende et par hakk bedre. Storfint - #bedresammen!

Damene i superveteran smilte også bredt etter å ha kjempet til seg en 6. plass.

Resultater finner du her: http://live.eqtiming.com/36865

05.05.18