Friskt baneslipp på Skansemyren

Mange har trent godt i lang tid. Lørdag fikk noen slippe litt løs på Skansemyren og formen fikk en test. Fire heat med målgang etter 3000 og 5000 meter.

Det var sterke prestasjoner på løpende bånd. Anders Sommer startet showet med å bekrefte sitt talent for distanseløp. Henrik Angermund hang på og signaliserte at høyt nivå holdes inntakt. Fredrik Torgersen og Kristine Fjellanger valgte seg 3000 meter. Fredrik ble servert åpningsfart til 800 meter, men taklet det mesterlig. Solo på 8.56.34, ikke langt unna persen fra ifjor, er lekent og lovende. Kristine Fjellanger viste tæl og tvang seg under sin egen bestetiden i Vareggstatistikken.

I de påfølgende heatene kom godbitene på løpende bånd. Trygve Andresen viste avslutteregenskaper som fikk mange til måpe. Lina Rivedal gruste alt og alle som står i Vareggstatistikken på 5000 meter. 16:49:41 gir mer enn to minutter klaring til nummer to på statistikken. Thomas Hannevig fikk en flott Vareggdebut med 16:53:59. 

I neste heat må vi berømme Anders Grimen for offensiv frontløping. Anja Sæter fulgte harens fart smilende og på imponerende vis. Det sikret en fin, men antagelig bare en foreløpig pers. Løpslederen fra Løvstien fikk også vist upåklagelig løpsstyrke.

Henrik Heienberg ventet til siste heat og hadde alle fakta på bordet. Fartsholder Tage var også godt innkjørt. Det lille feltet malte maskinmessig på de anviste 81-rundene. Med en fin finish kunne Henrik glise bredt han også.

Takk til alle løperne for underholdningen.

Stor takk til initiativtakerne Lina og Tage. Applaus til hoved-fartsholderne Stian og Tage! Magisk levert.

Stor takk også til Kristoffer Fix Føllesdal og Angel Kalchev som turnerte rollene som starter, rundeanviser, sekundant, målgangsfilmer og tidtaker. 

09.05.20