Friidrettsfest på Fana Stadion

Onsdag var det løpsfest for Arne Risa på Fana Stadion. Vareggløperne bidro sterkt i feiringen av storløperen fra Persenbakken. 

3000 meter var dagens distanse. Kristine Fjellanger var først ut. Det var 22 jenter i feltet og enda manglet det et par Varegg-jenter som ikke rakk stevnet. Kristine som kom rett fra en forrykende utforetappe i Holmenkollstafetten, løp fornuftig og med lav risiko. Hadde krefter på den siste 1000 meteren og kjempet seg inn på 10:35.10.

I det første herre heatet var det hare til sub 8-minutter. Tre Vareggløper på startstreken i et felt som talte 24 mann. Halfdan-Emil Færø, Markus Kjærner-Semb og Tomas Skjæråsen posisjonerte seg fornuftig fra start. Halfdan gav ikke en millimeter og fulgte hele veien den ryggen som holdt fart til en drømmetid. Målklokken viste 8:22:38. En velfortjent og storfin personlig forbedring. Markus Kjærner-Semb taklet trøkket i elite-heatet med bravour. To runder ble litt tunge, men tiden (8:44:47) og avslutningen borger for mer sterk løping fra unggutten. Tomas Skjæråsen opplever 3000 meter som litt langt. Mest ligger det nok i hodet på 800 meter eksperten. 9:03:02 var litt under målet, men en solid pers.

Heat B mønstert 26 løpere. Børge B Larsson, Fredrik Torgersen, Bjørn Rusten Lundberg og Tage Augustson bar den blå Varegg-drakten. Børge den mest offensive fra start, og han bød på våkne manøvre i feletet hele veien. Det ble premiert med pers på 8:51:49. Fredrik åpnet mer forsiktig. Han hadde en flott offensiv midtveis, men måtte konsolidere litt da han møtte oppgaven å forsere en stor sprekk i feltet. Avslutningen, de siste 550 var som alltid fenomenal. Med 8:53::38 kvitterte Fredrik ut en mektig pers. For Bjørn Rusten Lundberg ble det stang ut. Han maktet ikke å følge Fredriks forsering, men kommer garantert sterkere utover sesongen. Så langt står han med 9:22:87 i Varegg-statistikken. Tage signaliserte før start at hans plan var å løpe på 9:30. På resultatlisten står det 9:28.65 bak Vareggløperen. Prima!

Erlend Sørheim, Trygve Andresen og Henrik Angermund tok Varegg-ansvaret i heat C. Ivrige Erlend tok front i hovedgruppen i det 19 mann store feltet. Ingen umiddelbar takk å få for den innsatsen. Etter 1000 meter ble unggutten støtet bakover i feltet. Motgangen preget Erlend helt til siste sving. Den avsluttende 200-meteren signaliserte at Erlend ikke fikk vist sin kapasitet denne gangen. De mer garvete guttene, Trygve og Henrik, malte på jevnt og trutt. Begge to havnet litt bak sine personlige rekorder, men leverte veteranløping av ypperste merke og prov på godt grunnlag.

Kjekt også med mange blide og engasjerte Vareggere ringside i det fine været på Fana Stadion.

Resultatlister og bildekavalkade.

Oppdatert Varegg-statistikk for gutter.

Oppdatert Varegg-statistikk for jenter.

15.05.19