Fløyenkarusellen - det fjerde løpet er ferdig

Koronaversjonen av det fjerde løpet i Fløyenkarusellen er ferdig. Åpen start i en drøy uke har medført at løpet har hatt stor variasjon i forholdene. Stemningen i løypen har vært god og råd fra Folkehelsemyndigheten er blitt fulgt. 

Tung snø, sleip slaps, harde regnbyger, kraftig vind fra sør, men også flott vårvær med behagelige temperaturer. Noen løpere har benyttet åpningstiden med imponerende iherdighet, mens andre forhold seg avventende til mange av konkurrentenes kort var kastet og forholdene svingte fra håpløse til prima. Alt i alt et forløp slik vi kunne forvente i med april og karusell-løpere.

Unge Thea Knutsen kom seint, men med en tid som sikret den fjerde seieren på rad. En fin måte å feire at Olympiatoppen i Vest vil ha Vareggjenten i Toppidretts-troppen på Tertnes Videregående. Jill Terserus begynner å finne seg tilrette i traseen og snappet andreplassen. Tredje beste kvinne var debutanten Sophie Dedekam Kryvi. Nancy Sommer hadde fin flyt i sitt siste forsøk onsdag, men fikk ikke med seg de siste sekundene hun trengte i pallkampen. Det var 16 løpere i kvinneklassen.  

Jens Dybvik satte en støkk i konkurrentene mandag. Da løp han fra Fjellveien til Fløyen på årets tredje beste tid. Det kom et stormløp onsdag kveld, men ingen var sterke nok til å straffe tiden til debutanten Dybvik. Kraftløperen Kristoff hadde ved tidligere tilfeller gjort nye forsøk og tatt teten tilbake. Kristoff endte til slutt opp som nest best. Veteranen Ørjan Nilsen var raskest siste kvelden og vippet Henning Skeie ned fra pallen. John Nova York meldte i sin selvangivelse om åsbeste som tilleggsopplysning til tiden. Litt skryt til den polske debutanten Przemek som akkurat matchet den bulgarske bjørnen. Knut Oen i M55-59 får en ekstra klapp for å spare Jan Kjærner-Semb for å måtte gå inn i Påsken med rekordtidlig suksess og seiersrus.

Takk til alle 40 løperne for ett eller flere friske løp!

God Påske!

Fullstendig resultatoversikt: Link

Statistikk: Link

En luringene som kom med stor kraft onsdag kveld.

09.04.20