Feststemning i Frognerparken

Osloklubben Vidar hadde valgt Frognerparken til arena, og søndagens mesterskap i terrengløp ble en stor opplevelse både for publikum og deltakere. Vareggløperne var delaktig med modig og offensiv løping.

Thea Charlotte Knutsen debuterte med bravour i terrengfesten. Ungjenten i K15 ble plassert bakerst i det store jentefeltet med K17, K16 og K15 løpere. Thea trykket til fra start, offensiv og modig hele veien. Vareggjenten hadde lenge los på Hanstveit-tvillingene og topp fem plassering. Det røynet litt på mot slutten, men Thea holdt hodet høyt og farten oppe. Fasiten viser en flott 7. plass. Erlend Sørheim var førstereis i U20 klassen. Fortsatt ikke gammel nok til å sjekke inn alene på hotell, men tøff i massevis til terrengløp. Erlend fikk smake at offensiv løping har en høy kostnad i krevende terrengløyper. Mye trening på konto reddet Erlend, og han kunne kvittere ut en 18. plass i et skikkelig røverheat.

I seniorklassene hadde vi laf både for kvinner og menn. Hilde Fenne, Henriette Albon og Kristine Fjellanger har alle vært ute tøffe løyper tidligere. Hilde posisjonerte seg langt fremme fra start. Kristine tok en mellomposisjon, mens Henriette så ut til å plassere seg for sitt sedvanlige avanseringsopplegg. Dessverre viste det seg tidlig at Henriette sleit med skade i foten og DNF var ikke til å unngå. Kristine kjempet iherdig fulgte sin gruppering til målgang på en 27. plass. Hilde nektet å vike og skapte ekstra begeistring med en sugende spurt og to plassers avansement på oppløpet. Resultatlisten viser en finfin 10. plass til Hilde.

Halfdan-Emil Færø viste vei for Stian Angermun-Vik og Bjørn Rusten Lundberg. Halfdan var i prakslag. Inn mot passering 2 kilometer igjen tok Varegg-kapteinen føringen foran Henrik Ingebrigtsen og resten av de store guttene. Det gav TV-tid og hyggelige kommentarer fra reporterne til statskanalen. Selv om Halfdan ble hardt angrepet ut på sisterunden sto han godt imot og sikret seg en imponerende 7. plass. Strålende også av Stian. Han viste solid stayerevne og avanserte frem til en 19. plass ved målgang. Også Stian ble trukket positivt frem av begeistrete reportere. Bjørn gjorde også jobben. Selv om løypen ikke gav han noen oppmuntringer med strekk der han kunne flyte avgårde, malte han på som en maskin.

Supert levert og takk for underholdningen.

Tøffingen Thea!

13.10.19