Blåmansløpene 2018 startet i solskinn

Den første etappen av årets tre løp fra Fjellveien til Blåmanen fikk strålende forhold. Sol, skarp luft og litt frost i bakken gjorde dagen helt strøken for alle de blide løperne.

Markus Kjærner-Semb var den raskeste opp til Sandviksbatteriet, over eggen opp til toppen av Sandviksfjellet og videre derfra til Tindevann. Vinneren var tydelig begeistret etter målgang. En seieren som smakte og den gode følelsen av storform, fikk Varegg-gutten til å smile bredt. Philip Massacand tok siste stikk i en drivende duell med det andre hjemmehåpet, Per-Christian Grieg. Enda yngre Erlend Sørheim, også han fra arrangørklubben, fulgte godt på og tok fjerdeplassen med klar margin. Det ble dermed ungguttenes dag til Blåmanen.

De to offensive vareggjentene Henriette Albon og Hilde Fenne var tett i tett opp Rundemansveien. Det var bare sekundet som skilte dem i mål, med Henriette hakket foran. Elise Orten fra Arna kapret tredjeplassen.

Observasjoner ved målgang tydet på at løpsopplevelsen gav mersmak. Løperne virket å ha fordelt seg omtrentlig halvt om halvt i forhold til felles- eller fleksibel start. Noe mener det kan være en fordel å starte med noen minutters forsprang til hovedfeltet. Det gir litt mer kontroll på åpningsfarten og kanskje større kraft når løperne møter motbakkene. Andre trives best sitringen som kommer med å stå klar i flokk foran starter og startstrek. Arrangøren håper hver og en finner ut av hva som passer best.

Fullstendig resultatoversikt finner du her: http://blaamanen.no/re...

Krysta har en flott fotoreportasje her: https://goo.gl/m1oMwc

Takk til alle for en utmerket åpning av årets serie til Blåmanen! En ekstra takk til Elisabeth og Karl-Magnus i sekretariatet, radarparet Bjarne og Robert som sto for trakteringen ved Brushytten, fotoansvarlig Krysta, løypegjengen Stian, Kristoffer og Bjørn Harald samt de to stødige måldommerne Frode og Torunn. Takk også til Jæger for trygg og komfortabel transport.

27.10.18