Banekarusellen med 10000 meter i toppklasse

Spent stemning før start både blant løpere, arrangører og karusellens kyndige publikum. Sterke tider var meldt inn som mål, rundetelling er tøft på 10.000 meter og været var uavklart inn mot start. Regnbygen som truet i vest, avsto og løperne fikk ypperlige forhold, stille og fin temperatur for langdistanse.

Lorentz Linde og Helge Haugen løp i oppvisningsstil fra start til mål. En dravillig og leken Lorentz viste ekstra styrke på sisterunde. Det gav seier og imponerende 32:48,7. Helge hakk i hæl på 32:50,1. Kristian Jarnung viste også prov på gammel klasse da han utmanøvrerte Anders Mjåtveit med et skikkelig rykk. Kristian noterte seg for 34:36,4 og Anders nådde målsetningen med 34:47,4. Anders Austad hamret inn for arrangøren at han er en klasseløper. Han startet offensiven litt for seint for 34-tallet, men 35:09,3 er storfint. Eivind Kvitstein vant premien for dagens mest presise 35:19,5 i forhold til annonserte 35:20,0. B-laget stakk av med publikumsprisen for sine nye drakter og store bredde.

Bertine Færø var eneste kvinne i feltet. Til gjengjeld var hun kveldens mest engasjerte fartsholder. I nye sko og med lette bein kunne hun tillate seg å løpe delvis sidelengs og delta i heiingen. Valgte å ta alle de 25 rundene.

Resultater: Link

Banekarusellens statistikk finner du her: Link

Du finner mer fra gårsdagens løp på Facebook (Varegg Friidrett) og Instagram (vareggfriidrett).

Stor takk til alle løperne for sterk løping og godt humør.

Takk og applaus til vår store og engasjerte gruppe med arrangører, Hanne, Torstein, Linda, Callum, Arturas, Petter og Camilla.

14.09.22