Vått mesterskap i motbakke

Onsdag ettermiddag bøttet regnet ned da det skulle avgjøres hvem som hadde mest krutt igjen i beina etter oppgjørene i Stoltzen.

Varegg arrangerte åpent mesterskap i mellomdistanse motbakke. Kort distanse, men absolutt tøft for både muskler og pust. Regnet falt tungt og tett. På toppen av Sagbakken møtte løperne vinden fra sør. En imponerende stor gjeng trosset det tunge været. En ofret til og med nyfrisert hår og sminke. Mange valgte antagelig å knappe ned på oppvarmingen. Det var mye som talte for å få kraftanstrengelsen overstått. 

I jenteklassen var Gro Svendal like rask og nådeløs som i Stoltzen lørdag. Hun løp fra Fjellveien til Skansemyren på 4.24. Det var 24 sekunder raskere enn den andre Fjellgeit-favoritten Gunn-Therese Sørland. Begge friskusene underskred løperekorden med god margin. Torunn Aarøy kjempet til seg tredjeplassen med ett sekunds margin til dronningen fra FRi og HSI, Astrid Olafsdottir

I gutteklassen var de løpere av ypperste merke som kjempet om seieren. Stian Øvergaard Aarvik måtte hanskes med den lettbeinte av de lettbeinte, Sondre Skogen Dingsør. Sondre greide å matche tiden sin fra ifjor. 3.32 under absolutt mye tyngre forhold var løping av høy klasse. Stian, det unge motbakkeesset fra søndre bydel kunne skilte med femteplass i VM motbakke og samme plassering i Stoltzen sist helg. Med 3.31 og knappest mulig margin til Sondre kan han nå skilte med tittelen som motbakkemester på mellomdistansen. Tiden til Stian var 10 sekunder svakere enn løyperekorden og vinnertiden fra ifjor.

Bak disse kom flotte mellomdistanseløpere på løpende bånd! Vi lot oss 

Et utvalg resultatlister finner du her.

Flere bilder og eventuelle ekspertkommentarer blir å finne på Facebook.

Takk til den håndplukkete trioen som dro arrangementet trygt i havn, Puma, Arvid Berge og Svein Jansen. Takk også til rekruttene med Janita, Svein Ove og bollesjefen Kirsten.

alt

Flomlys og målbukker møtte løperne på Skansemyren

alt

Dramatisk målgang?

2014-10-02 06:32:34