Strålende stafett på Skansemyren

Skansemyren kunne søndag by på oppholdsvær og tidvis sol, massevis av løpstalent og sitrende spenning, samt flotte terrengløyper.

Til tross for mye forkjølelse og kjedelige forfall, mønstret årets stafett 33 lag. Det er lenge siden stemningen har vært så god i målgangen på Skansemyren. Tett med tøffe dueller fordelt over tre heat.

Hjemmelagene regjerte i den yngste gutteklassen. Mathias Kjærner-Semb og Erlend Søheim dominerte over sine noe yngre konkurrenter, Magnus Lehmann og Jon Erik Doppelhofer.

Ingrid Næss Johansen og Anna Serine Røsseland var uten konkurranse i jenter 15 - 19., men leverte likevel strålende terrengløping en uke før årets første terreng-mesterskap.

Jens Åstveit og Casper Stornes fra skolelaget Team TEV var knalltøffe i gutter 15 -19. Tiden ble 18.42 etter 6 runder.

Stor takk til Il Gular som sendte tre par blide og løpssterke seniorjenter. Ingrid Folvik og Karoline Finne var de to raskeste med 20.24.

I seniorklassen for guttene var det hjemmeyndlingene Jonas Gjesdal og Halfdan-Emil Færø som innfridde. Etter hard kamp mot Iden-guttene fra Norna Salhus, samt duoen Vegard Austevoll og Thorbjørn T Ludvigsen, greide de å feste grepet på de siste to rundene. Tiden på Vareggløperne ble 17.55.

I veteranklassene ble det også hjemmeseire. Christina M Linde og Caroline Christie utmanøvrerte to nykomponerte lag med mye spennende talent. Blant herrene var det racerne Trygve Andresen og Ørjan Nilsen som var raskest, tett fulgt av Klas Færøvik og Bjørn Tore Kronen Taranger. Jan Kjærner-Semb og Stig Atle Eide var også på hugget gjennom samtlige 6 runder, og de sikret seg bronsen på det.

MIX-klassen bød på mange artige kombinasjoner. Team MundVik med Elisabeth og Stian var ikke overraskende først til målgang. Team Færø med Bertine og Jo-Harald måtte kjempe hardt for å få sølvmedaljen med på pannekake-oppsummeringen.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Kondis.no hadde sendt sin ekspert på 2-manns-terrengstafett, Tom Roger Johansen. Han lovet en stor bildereportasje iløpet av søndagskvelden.

Takk til Haakon og Arnt Ivar for flotte løyper. Takk også til Wenche og Stein Henrik for høy presisjon i tidtakingen. Vel utført også av leder for sekretariat og premier, Patricia Flataker. Sist men ikke minst et stor takk til alle deltakere med hyggelig støtteapparat.

2014-03-24 05:35:35