Sterk NM-innsats på Stord

Skikkelig NM-stemning og tøffe løyper innspirerte Vareggløperne. Fasiten viser sterke prestasjoner og fin medaljefangst.

Christina Ellefsen Hopland viste nok en gang at hun tilhører kremen av jenter med løpskraft og kondisjon. Rett i tet fra start. Det var en bratt kneik som måtte forseres direkte fra start. Flertallet av jentene hadde antagelig fått beskjed om å være forsiktig, mens Christina formelig fløy over bakketoppen og til en klar tetposisjon. I det påfølgende kronglete partiet med mange krappe svinger fikk Ingrid H Folvik kontakt. Resten av gjengen var distansert. Derfra og inn var det Christina og Ingrid fra Bergens Turnforening alt dreide seg om. Ingrid utnyttet farten sin i unnabakken 300 meter fra mål. Rykket gav henne en luke som Christina ikke greide å lukke i bakken opp til mål. En suveren duell og en flott sølvmedalje til Christina i jenter 17 klassen.

I gutter 16 kom en ny medalje til Varegg. Kasper Komnæs og Markus Kjærner-Semb lå begge offensivt plassert i feltet. Hele tiden på hugget etter en medaljeplass. Thomas Jeffersen fra Tjalve måtte de bare la gå, men de to neste plassene var innenfor rekkevidde halvveis ut i den andre av to runder på 1000 meter. Markus viste seg som den tøffeste av de to Varegg-guttene. Han samlet seg mesterlig og sikret seg bronsemedaljen.

I gutter 18-19 hadde Varegg tre gode kort på hånden. Jonas Gjesdal, Olav Ekrheim og Daniel Instanes. Jonas den mest offensive i åpningen. Olav med fin plassering i feltet og kontroll på farten. Daniel i frisk fight rett bak. Jonas fikk det tungt og virket kraftløs på andrerunden. Da tok Olav ansvar, og trykket til. Han avanserte med stor kraft og ble belønnet med en sterk åttendeplass. Jonas på 10. ende. Daniel hadde 11. plassen i sikte, men ble felt i den siste krappe svingen. Dermed mistet han både fart og entusiasme. 

I seniorenes oppgjør over tre kilometer var det også tre løpere fra Varegg. Halfdan-Emil Færø, Morten Fossmark og Per Harald Havnen Johansen. Halfdan-Emil tapte en fotofinish om femteplassen. Det etter et imponerende sterkt løp. Han mistet dessverre kontakten med trioen som jaget alltid offensive Marius Vedvik fra Gular, allerede i kronglepartiet. Dermed måtte han jage mesteparten av løpet i et vakum. Det gjorde han på beste vis, men løperne foran var av høy klasse og  trøtnet ikke. Per Harald kjempet som en løve, men følte det uvant å presse hardt så lenge. Tellingen i mål viste 19. plass til o-løperen. Morten fikk det tungt, men jobbet seg konsentrert inn til 25. plassen.

I veteran fikk vi dagens mester fra Varegg. Trygve Andresen taklet forventningspresset, de tøffe løypene og flere lumske utfordrere. Han feide inn til en fantastisk fortjent gullmedalje fem sekunder foran en sterk utfordrer fra Egersund. Ørjan Nilsen åpnet med litt for stor respekt, men kom sterkt på andrerunden. Det holdt til 4. plass.

Jarle Torkildsen og Johs Gjesdal leverte veteranløping av godt merke. Det ble premiert med henholdsvis sølvet i M40-44 og bronsen i M50-54.

Resultater masert og vurdert av Bjarte Dyngjeland finner du her.

alt

Christina i godt selskap med Ingrid og storspurteren Anna Serine

alt

Markus hadde absolutt grunn til å smile lurt etter et vel gjennomført NM-løp

alt

Trygve tronet over alle idag!

2014-04-05 19:02:27