Søndag med Skyrace

Gjengen i Canazei fikk søndag kjenne smak av det ekstreme i internasjonal fjell-løping. Unnabakkene var som ventet det vanskelige.

Stian Hovind-Angermund har igjen gitt oss et lite innblikk i utfordringene i Dolomittene. 

Stian skryter først av sykdomsplagete Lars Olaf Haaheim som klinte til med 90. plass. Tiden ble 2:39:35. Ole-Petter Soltvedt, yndlingen til Kalanseide Il, steppet inn på Bjarne Ludvigsens startnummer og havnet like bak Lars Olaf.  Frode Sørhøy koste seg inn på 3:24:15. Planen hans var å snike seg innenfor cutofftiden på toppen og nyte turen mest mulig.

Thorbjørn Ludvigsen og Stian slo følge til toppen. Der passerte de som nummer 6 og 7. Derfra og inn til mål var det vanvittig bratt utfor. I dette partiet holdt det ikke å trippe fra stein til stein. Resepten så ut til å være å måke helen ned i det løse underlaget og skli nedover. Dette mestret Thorbjørn bra og klarte en finfin 7. plass. Stian har ikke teknikken utfor og følte seg som en rundingsbøye i de bratte hengene utfor. Det ble litt slakere utfor mot slutten og da kunne vareggløperen smette forbi fire stykker før målgangen. Opptellingen viste 14. plass, plassen bak Eirik Haugsnes.

På bloggen sin fortellet Tine Sundal om å være på løp i Dolomittene.

alt

Resultatlisten side 1
alt

Resultatlisten side 2

Oppover, oppover, oppover, slynget løypen seg

Glade gutter etter målgang, Stian og Thorbjørn (Foto: Tine Sundal)

Stians målgang vekker begeistring blant publikum (Foto: Tine Sundal)

Lars Olaf med en frisk innspurt (Foto: Tine Sundal)

En fornøyd Frode etter to friske løp i Dolomittene (Foto: Tine Sundal)

2014-07-20 19:41:56