Reisebrev fra Bornholm

Etape Bornholm og Svaneke Øl-Marathon er unnagjort. Entusiastiske og lettbeinte Stein Henrik Olaussen har oppsummert løpsopplevelsene.

I forrige uke var jeg og to andre venner på Bornholm, der vi løp det fantastiske etappeløpet Etape Bornholm mandag-fredag, og kronet det hele med Svaneke Øl-Marathon på lørdagen. Vi storkoste oss og hadde det mye moro hele veien, og selv om det var gøy med et jovialt løp som Svaneke Øl-Marathon (der det tilbys øl, chips og snop i tillegg til de vanlige forfriskningene på drikkestasjonene), er det Etape Bornholm jeg vil anbefale varmest av disse løpene. Det var utrolig artig og spennende å løpe en slik konkurranse, der man kan følge med på sin plassering fra dag til dag, og der etappene er såpass forskjellige at alle vil ha sine gode og dårligere dager. I tillegg kommer man i kontakt med mange folk underveis, og vi fikk alle våre "nemesiser" som vi knivet med fra dag til dag. Og sist, men ikke minst, man får sett mye av den flotte øya! Kanskje Varegg skal sende en delegasjon ned dit neste år?
.
Resultatene er jeg også godt fornøyd med! Etapen gikk som følger:
Totalt 54. plass av 994 menn i Etape Bornholm, og jeg klager ikke på det. Det var konsekvent rundt 25 grader og sol under løpene hver dag, så det var beinhardt. I tillegg er jeg ikke kjent for å holde igjen under konkurranser, så under løpene på onsdagen og fredagen måtte jeg rett og slett ta noen steg til siden for å stoppe opp og stå og brekke meg i noen sekunder før jeg løp videre...
.
Resultater: http://results.ultimate.dk/events/2014/run/etapebornholm/front/index.php
Bilder: https://picasaweb.google.com/115707200267492678647

Lørdag var det så duket for maraton. Da vi meldte oss på fulldistansen her, trodde vi egentlig ikke at vi kom til å gjennomføre det. Vi meldte oss på for å være sikret plass i løpet og dermed den gjeve t-skjorta, men så vel i utgangspunktet for oss at vi kom til å trappe ned til halv. Men etter hvert som uka skred fram, ble vi mer og mer gira på å løpe fulldistansen, bare for å ha gjort det. Da vi sto på startstreken, var jeg mildt sagt usikker på om beina kom til å tåle et fullt maraton etter fem dager med konkurranseløping, men det gikk over all forventning. Da løpet startet, var det en ung danske ved navn Johan som gikk rett i teten for de hele 14 løperne, og jeg hang meg på ham. Vi kom raskt i prat, og snakka om løst og fast om løping og Bornholm, mens vi holdt ca. 4:30/km. Etter hvert kom det fram at Johan hadde som ambisjon å løpe på under 3:30 (tilsvarer 5:00/km), og han tenkte å holde følge med meg på den første runden (av 4), og så se hvordan det gikk. Tidlig på andre runde økte jeg så farta litt, og Johan sakket raskt akterut. Jeg takket for følget og ønsket ham god tur, og fortsatte videre i ca. 4:25-fart. Men det var drepende varmt (26-28 grader og steikende sol), så etter andre runde satte jeg ned farta litt og passa på å forsyne meg godt på drikkestasjonene (også av ølen). På den måten fikk jeg en veldig fin langtur, og tok med meg en klar seier på fulldistansen, min tredje løpsseier noensinne, på 3:18:12! 
.
Resultater: http://www.mintilmelding.dk/Result/main.php?event=2014OELMARATHON
Bilder: https://picasaweb.google.com/106241114123545854125/Lmaraton2014
.
Neste store løp i min kalender nå er Stavanger Maraton 30. august, der ambisjonen (som alltid) er ny pers!
.
alt

2014-07-31 15:26:27