Magisk dag i motbakker

Sterke vareggprestasjoner i alle tre motbakkeløpene lørdag. Norgesmesteren vant på Voss.

Stian Hovind-Angermund var storfornøyd med Klondyke Opp. Arrangøren med Arild Een i spissen, hadde laget i stand en fantastisk løype. Nykippet sti og spektakulære skrenter som måtte foreres. Løypen hadde flere partier der løperne brukte tau i bratthenget, til stor begeistring for oss deltakere. Utsikten på toppen var upåklagelig. Løpet gikk veldig bra. fikk en luke etter noen minutter som økte etter hvert.
Etter løpet tok flere av oss en flott tur til toppen av Lønahorgi. Dette var en bra test til vertical løpet i Italia i juli.Alt i alt et fantastisk fint arrangement. Vi gleder oss allerede til neste år! 

Fra resultatlisten ser vi at det var fire vareggløpere blant de fem beste, 6 løpere inne på topp 10. Imponereden tredjeplass av unggutten Daniel Instanes som sto imot angrep fra både Alan Cherry og Håkon Jarvis Westergård. Gledet med sterk klyving gjorde også Olav Eikrem, Vegard Westergård, Kasper Rønning Komnæs, Jan Rolland, Morten Tronstad, Frode Sørhøy og Øystein Brun!

Elisabeth Vik tok en flott femteplass blant jentene. Hanne Liland "koblet" av fra veteran-NM på Ravnanger, og hun melder at hun var godt fornøyd med vertikal-opplevelsen.

Stian i ensom majestet - foto: Einar Såkvitne

På Lønahorgi etter løpet 

Stian og Daniel på pallen - foto: arrangør

Elisabeth i fint driv i siste del av løypen

Det ble vist løping av beste merke også i motbakkeløpernes norgescup. Molden Opp var tredje runde i turneringen. Henrik Angermund imponerte igjen og tok med seg en god slump norgescup-poeng for 6. plassen. Energiske og råsterke Caroline Christie hadde også en fin poengfangst med niendeplass. Ørjan Nilsen mangler ennå litt på god-formen, men løper likefullt til en pen 17. plass. Lettbeinte Lars Engeli smilte bredt til utsikten og kvitterte ut en 54. plass. Godt jobbet! Omgivelsene skal ha vært av beste merke!

alt

Friskuser i flott natur, Fjellgeitene går i bresjen for turneringsdeltakelsen

Vareggløperen var også på resultatlisten som kom fra Samnanger lørdag. Raudevatnet Opp ble arrangert for 7. gang. Brynjulf Vonen var tilbake i motbakkemanesjen. Den aldrende spesialisten presset varegg-wannabe Alv Ole Esperås helt til mållinjen. Morten Fossmark passet på å vise de to veteranene ryggen. Samningen fra Varegg sikret seg 8. plassen, Alv Ole nummer 9 og Brynjulf nummer 10. Tore Klanderud kontrollerte feltet og ryggen til Einar Færø litt lengre bak. NoTeam-løperen Bertine-Helene Færø var det nærmeste vi kom Varegg i jenteklassen. Hun fikk med seg tredjeplassen.

Raudevatnet Opp med Vareggløpere i front - foto: arrangør

Klondyke Opp - gjengen


2014-06-23 09:41:52