Heftig helg for gladløperne

Arrangørene på Knarvik har løp både lørdag og søndag. Maraton kan du løpe med utgangspunkt i Eidfjord, mens motbakkeløpere møtes til dyst i Østerrike.

I Knarvik arrangeres Knarvikmila. Det starter lørdag med halvmaraton som også i år har innlagt NM i alle klasser. Regjerende mester fra 45-års klassen 2013 Nancy Sommer, er påmeldt i år også og det blir spennende å se hva hun kan prestere i den litt omlagte løypen. Arrangøren mener løypen er blitt mer lettløpt, en bratt og lang oppoverbakke og nedoverbakke er tatt vekk og erstattet med lettere terreng. Stein Henrik Olaussen kommer rett fra seier i Stavanger Maraton og har tydeligvis godformen inne, det kan holde til god plassering i NM. Matthew Lynas er også en mann å følge med på på halvmaraton. Trygve Andresen vil nok blande seg inn i tetstriden i sin klasse. Søndag er det klart for massemønstring med 5 og 10 km i Knarvikmila. Her har vi forventninger til Halfdan-Emil Færø på den koreste av distansene.

Les mer om hva KnarvikMilen har å by på i år.

Lørdag har du mulighet for å løpe en ekstraordinær maraton. 42 195 meter med annerledes løping. Høyfjellsti, elvekrysninger og løping i trange daler i Eidfjord. Tett på Hardangerjøkulen, Vøringsfossen og Hardangervidda. Alternativ halvdistanse med målgang på Fossli ved Vøringsfossen. Christina Linde og Frode Sørhøy er to av flere som søker startstreken med begeistring.

Les mer om Hardangervidda Marathon.

Lørdag er det også verdensmesterskap i motbakkeløp for veteraner. Noen av løperne som vanligvis ville deltatt i Knarvikmila, vil befinne seg i Østerrike. På herrefronten stiller vi med Bjarne Ludvigsen, Tore Klanderud og Bjørn Harald Bongom, og på damesiden finner vi Hanne Liland. I tillegg er og Elisabeth Grøtte tilstede, men ikke påmeldt i konkurranseklasse. Bjarne i M40 vil få konkurranse av forrige VMs nr. 1 og 3: Carsten Brod og Guiseppe Antonini. Tore og Bjørn Harald i M45 får brynt seg på nr. 2 fra 2012-VM Antonio Molinari, mens Hanne i K45 kan måle krefter mot 3. dame i 2012 Susan Ridley. Antall påmeldte i de forskjellige klassene er: M40-74 deltakere, M45-82 deltakere, K45-28 deltakere. Herreløypen er 11,5 km med en høydeforskjell på 1.100 meter. Damene får ikke løpe samme løype og må nøye seg med 7,2 km og 760 høydemeter. Det samme gjelder for herrer over 55 år. Målgang er på 2.100 meter over havet. Løpet finner sted like i nærheten av Innsbruck, på et lite tettsted som heter Telfes im Stubai. Det ligger ca 1000 meter over havet. Bjarne og Elisabeth har allerede reist avgårde for å aklimatisere seg, mens de andre velger hurtigvarianten og dukker opp like før løpet.

Les om mesterskapet i Stubai.

2014-09-03 20:07:40