Durabelig i Dolimittene

Den vertikale kilometeren fra Canazei ble tøffere enn forventet. I tillegg til stigningen var det utfordringer i startfelt og bruk av staver.

Stian Hovind-Angermund sitter på sengekanten og oppsummerer dagens dueller i Dolomittene. Fritt gjengitt av varegg.no:

"Nå er vi slitne etter vertikalen i Canazei. Bjarne Ludvigsen og Frode Sørhøy åpnet ballet og var med i første startgruppe kl 10 fredag formiddag. Bjarne showet inn på en tid rundt 51-52 minutter, mens Frode kom seg opp under timen.

Elisabeth Vikstartet i damegeuppen kl 10:16. Hun kjempet seg opp til femte beste dame i gruppen og nummer 20 totalt av alle damene. Elisabeth var godt fornøyd og virker å trives i det internasjonale motbakkearenaen.

Thorbjørn Ludvigsen, Eirik Hungnes og Stian startet i eliteklassen til slutt. Stian skulle egentlig starte i en av de "trege" gruppene tidligere på dagen, men Thorbjørn fikk diskutert vareggløperen frem til elitegruppen. Eirik, Thorbjørn og Stian ble ropt opp seint inn til startslusen. Det gjorde av trioen ble stående langt bak i gruppen. Starten gikk og løypen ble straks mye smalere. De neste høydemeterne gikk til å forsere løpere. Det gikk mye krefter på å avansere i feltet. Etter 3-400 høydemeter kjente Sterke-Stian at tempoet var for høyt, og han måtte senke farten noe. Thorbjørn klinte til og suste opp til 5.plass. Stian manøvrerte seg opp til en flott 12. plass.

Gjengen fra Bergen var nesten de eneste som ikke løp/gikk med staver. Det er kanskje noe de må vurdere til neste forsøk. Nå ser den blide motbakkegruppen frem mot Skyrace på søndag. Det er en spektakulær løype. Start og mål på rundt 1450 moh. Toppunkt på 3152 moh. 10 km oppover og 12 km nedover. Det sies av utfordelen skal være meget bratt og teknisk."

alt

Det nærmer seg målgang for Frode (foto: Tine Sundal)

alt

Råsterke Elisabeth var offensiv helt til målgang (foto: Tine Sundal)

alt

Thorbjørn og Stian etter vel gjennomført Vertical (foto: Tine Sundal)

Flott gjeng i italienske motbakker  (foto: Tine Sundal)


2014-07-18 16:19:08