Vareggkontingent til Warandeloop

Søndag er det terrengløp i nederlandske Tilburg. Arrangementet rangeres høyt blant europeiske terrengløp.

Christina Ellefsen Hopland gjorde rent bord til Blåmanen. 17-løpet på Frikarusellen var også en bekreftelse på at Christina nå er på hugget. Flere enn lokale entusiaster har fått med seg Varegg-jentens løpskapasitet. Det norske friidrettsforbundet melder på løpere og har reiseleder til Waranderloop. Løpet fungerer som kvalifiseringsløp for uttak til det norske laget til EM terrengløp. 

Flere andre lokale størrelser er med i den norske troppen. Jonas Gjesdal har forlenget sesongen og virker fortsatt å være lett i steget. Trener Haldan-Emil Færø er også med. Han er på offensiven og ser frem til 10 tøffe kilometer i terrenget uten selskapet til Eldar Rønning. Arne Risa utøveren Marius Vedvik tar turen fra Gularhuset til Nederland. Sunnfjordingen har fersk terrengløpserfaring fra nordisk mesterskap på Island.

Forbundet har også gjort et meget fornuftig valg av reiseleder denne gangen. Vareggs strukturerte og reisevante Wenche Gjesdal samler den lokale troppen i Subaruen. Resten av følget får hun med seg i minibuss fra den travle flyplassen ved Amsterdam.

Les mer om Wanderloop Tilburg her.

alt

NM terrengløp - like før Eldar får "nådestøtet" - foto: Kondis.no

2013-11-22 06:13:01