Vareggdamene imponerte alle på Ask

Varegg vant klassen "Kvinner Veteran" i suveren stil. Herrelagene kjempet også med glød, og to av fem lag fikk med seg medaljer.

1. maiværet gjorde det vanskelig å være stafettløper på Askøy. Vinden var hard og alle var gjennomvåte lenge før start. De som måtte vente litt lenger enn planlagt på pinnen, hadde det ekstra utrivelig.

Jentene lot seg ikke affisere av været. De gjentok suksessen fra ifjor. Jentene har nå to strake triumfer. Årets prestasjon var så sterk at den ville holdt til sølv i kvinner senior. Hilde Fjellheim viste mot og besluttsomhet på førsteetappen. Hun leverte pinnen til Caroline E. Christie som hadde fin kontroll på en klynge med unge utfordrere. Inn mot veksling hadde Caroline los på sterke seniorer. Energiske Elisabeth Vik viste ingen nåde på tredjeetappen og laget foran fikk ikke følelsen av å være komfortabel. På ankeretappens lettløpte 200 meter fosset Hege Ommedal så vannspruten sto inn til dagens eneste Vareggseier. Gratulerer alle fire!!

Juniorene løp inn til en sterk andreplass og tok også skalpen til Vareggs seniorlag. Jonas Gjesdal, Oskar Røen, Trond Erik Storebø, Sindre Deisz, Rasmus Vonen og Tom Skjæråsen gjorde alle manns jobb med drittvær og krevende konkurrenter. Seniorene hadde hele veien juniorene i sikte. Her løp Trygve Andresen, Espen Kristiansen, Øyvind M Lund, Stian Hovind-Angermund, Olav Ekrheim og Kristian Simonsen.

Superveteranene gjorde en iherdig jobb med å utfordre hjemmefavoritten Ask. Torstein Frantzen slo an tonen, og Jan Frode Morken fulgte på med stor kraft. Pål Sulesund sprintet før Dag Haugland, Bjørn Harald Bongom og Knut Grove tok pinnen inn til en storfin tredjeplass.

Veteranene var ikke helt fornøyd. Været var dårlig for veltrent muskulatur, og på femteetappen var det veivalgsmuligheter. Førstelaget hadde presset på de sterke løperne fra Osterøy helt frem til nest siste etappe der avgjørelsen tidvis har gått i Vareggs favør. Denne gangen gikk det galt. Feilløping fikk oss helt ut av kampen. Selv om vi primært henvender oss til lesere som støtter Varegg i tykt og tynt, må vi si at gjengen fra Osterøy vant fortjent idag. Men det var surt å ikke få kjempe helt inn. Dermed fikk ikke løperen på sisteetappen, Fjellgeiten Ørjan Nilsen, den spennende debuten han hadde fortjent.

Melkesyreveteranene skuffet heller ikke de få, men kyndige tilskuerne. Noen var ikke helt fornøyd med farten og klaget på maratonbein, andre var litt tvilende til om de hadde disponert riktig, en var litt kritisk til det utgangspunktet han ble gitt og en annen var skikkelig muggen. Løperen på femte etappe gikk i samme fellen som løperen vår på førstelaget. Feilløping på stafett er omtrent like stressende som å komme for seint i sluddbyger til en flyavgang med destinasjon Gran Canaria.

Takk for innsatsen alle sammen! Gratulerer til damene våre og de gamle traverne fra Osterøyen!

Resultater og etappetider finner du hos Ask Friidrett.

alt

2013-05-05 11:32:26