Sølv på Stampesletta

Varegg-jubel i OL-byen allerede på åpningsdagen av Ungdomsmesterskapet. Jonas Gjesdal sikret seg en velfortjent sølvmedalje på 3000 meter.

Jonas viste mesterskapsløping av godt merke. I det 15 mann store feltet var han ikke synlig før det dro seg til på de siste to rundene. Kanskje en litt farlig strategi i en felt der antall uvørne løpere var langt høyere enn vanlig. Unggutten fra Varegg var våken da fjorårsvinneren satte fart og fikk med seg favoritten Føyen. Jonas jaget etter gullet, men mistet kontakt med uhyre lettbeinte Lars Føyen i siste sving. På oppløpet ble dermed oppgaven å forsvare seg mot langbeinte og energiske Endre Wigaard. Det holdt og sølvet var sikret. 8.57.14 er bak pers, men sterkt med tanke på det forsiktige åpningstempoet.

Litt senere på ettermiddagen gjorde Trond Erik Storebø en flott figur på 400 meter. Han løp tett på sin ferske personlige rekord på distansen, 52,89. Det bekrefter at Trond Erik er kvitt ubehaget med sommerforkjølelsen som har plaget kraftkaren siden skolestart. Nå mobiliserer han til et forrykende oppgjør på spesialdistensen 800 meter. På søndagens 800 meter har vi tre skarpe Vareggløpere på startstreken.

Resultater fra mesterskapet finner du her:  http://webres.andro.no/um/2013/

3000 meter feltet ligger samlet (foto: Kondis.no)

alt

Det drar seg til mot slutten av 3000 meteren (foto: Kondis.no)

alt

Trioen som sikret seg medaljene på Stampesletta (foto: Kondis.no)

2013-09-07 08:14:18