Terreng-NM for historieboken

Christina Ellefsen Hopland vant gull, og den første av Vareggs fire medaljer i NM-terrengløp lørdag. Strandebarm bød på sugende løyper og fin NM-stemning.

Christina var først ut. Debutanten var løftet frem av Kondis.no som forhåndsfavoritt, og speakeren fulgte på da løperne ble kalt frem til start. Trykket var åpenbart, og underlaget var et helt annet enn på landeveien. Konkurrentene hadde lagt planer og gikk til med alt de hadde. Gladløperen fra Edvardsengate løp våkent, men gav luker som fikk støtteapparatet til å lene seg fremover. Da den avgjørende kneiken nærmet seg gled Christina fremover og forbi. Spørsmålet var nå bare knyttet til positiv avstand og hvor mange eldre konkurrenter som skulle få bite i gresset. UM gull er historisk for en Vareggløper, og å gjøre det på første forsøk får nok fredagsgjengen til å reise seg.

Christina vokter på teten i jenter 15 år (foto: Kondis.no)

Christina stormer mot gullet. (foto: Kondis.no)

alt

Blide damer i støtteapparatet har alltid vært et pluss

alt

En historisk Vareggjente øverst på seierspallen

Tom Skjæråsen og Jonas Gjesdal gikk konsentrerte til verket i felt nummer to. Jonas tok tidlig tetposisjonen. Det regnet heftig og løypene ble stadig tyngre. Sporvalg ble tydelig et tema. Vareggløperen virket komfortabel i tet ut på andrerunden. For Tom gikk det tyngre. Silkesteget fungerte dårlig på dette underlaget, og unggutten falt bak på halen. 200 meter ut på andrerunden oppsto dramatikken i tet. Konkurrentene angrep, og Jonas koblet seg på. Plutselig lå Vareggdrakten mellom gress og tuer. Situasjonen ble verre enn vanskelig. Lette bein og et kaldt hode var ikke lenger tema. Avslutningen ble krevende, men ikke slik som han hadde håpet. Kreftene gikk til å sikre en 7. plass. Tom takket for 9. plassen.

Her ser alt lovende ut for Vareggløperen (foto: Kondis.no)

Tre løpere fra Varegg til start i seniorklassen er både historisk og hyggelig. I denne klassen blir det ikke gitt ved dørene. Her løpes det med kraft og kløkt. Odd-Anders Grimsbø, Stian Hovind-Angermund og Trygve Andresen viste seg plassene verdig. De løp smart og kjempet som løver i løypen som stadig ble tyngre.

alt

Odd-Anders hadde dagens sterkeste avslutning

alt

Stian viste samme gode gløden som i stafetten på Skansemyren

alt

Trygve taklet både mesterskapsmotstand og 16 mm pigger

Veterantroppen mistet Mats Andersen før start. Hardhausen som ikke hviler inn mot mesterskap greide å løpe på seg en strekk tidligere i uken. Trioen som kastet seg ut i kampen gjorde manns arbeid. Lars Olaf Haaheim tok teten og presset det beste ut av velkjente Bjarte Bogstad. Det gav Lars gullmedaljen i Menn 35-39. I 50-54 feste også Johs Gjesdal grepet tidlig. Konkurrenten fikk både underlag og den sure luken å jobbe med tidligere enn de hadde tenkt. Fin kontroll og gull nummer tre. John Andersen virket leken på det vanskelige underlaget, men verdensmester Harald Nygård ble hakket for sterk. Sølvet var det ingen som kunne ta fra Vareggveteranen.

alt

Glade Vareggveteraner i Strandebarm

alt

Blid og lettbeint - kan det bli bedre?

Lars har slått an tonen for veteranene

Thomas-toget i ferd med å slippe?

Er det mulig å komme forbi denne karen?

Thomas tok plassen tilbake, men ikke uten kamp

alt

Høytid når Stein Sletten deler ut medaljer

Hva blir det neste for Lars og de andre Vareggløperne?

2012-04-16 05:01:00