Åsaneløpet og 800 meter på Knarvik

Endelig sommervær og en serie med sterke Vareggprestasjoner er fasiten etter søndag 20. mai. Dessverre må vi også ta med en stygg arrangørtabbe.

Føst må vi få gratulere Christina Linde og Trygve Andresen med nye perser på fem kilometer. Begge brukte bratthenget opp til Ulriken som oppladning lørdag. Antagelig er det et forhold som gjør at vi allerede nå kan konstatere at begge har mer inne. Trygve fikk 16.32 og må løfte blikket mot 15-tallet, mens Christina bør sikte mot 18-tallet etter finfine 19.27. Stig Atle Eide holdt følge med Trygve til rundt halvveis. Herfra og inn mistet han knappe 20 sekunder og fikk notert 16.51.

Halvmaratonen ble framskyndet fra 14.25 slik det stod på hjemmesiden, til 1410. Her tok arrangøren "en spansk en", og opplyste kun om endret starttidspunkt over speaker. Det var det selvfølgelig ikke alle som fikk med seg, så en Dag Haugland på stigende form mistet løpet.

Mer gledelig var det at Alemayehu Sitotaw har klart å bevare formen gjennom noen uker der det ikke har vært tid til like mye trening som vanlig. Tiden ble 1:14:40. Også Nancy Sommer viste med tydelighet at hun behersker halvmaratondistansen. Seier og 1.33.03 er en flott prestasjon , selv om Nancy har levert raskere løp på distansen. Rutinerte Coach Andersen kom i mål før løperdronningen fra Christinegård. Han løp inn på 1.32.11. Bård Storebø hadde flere konkurranser oppe til vurdering da han spiste søndagsfrokosten. Nå i ettermiddag sier han seg fornøyd med både konkurransevalget og 1.36.27.

Resultater fra de mange duellene i nordre bydel finner du hos EMIT.

Vi benytter anledingen til å invitere til Bergens mest løpbare motbakkeløp, Fløyenløpet lang løype.

På Knarvik arrangerte de lokale friidrettsentusiastene AKS-leikane. Fremmøtet der var nok rammet av kollisjonen med Åsaneløpet og NM-stafetter. Vareggløperne Tom Skjæråsen og Jonas Gjesdal ble derfor en ensom duo på 800 meteren. Tom som har slitt med en lei vårforkjølelse, var en riktig frisk hare de første 400 metrene. Tidlig levert til starten andre runden måtte Jonas ordne resten for egen maskin. Han kjempet godt, men oppløpssiden viste seg ørlite for lang. Klokken stoppet på 2.00.30. Svært nær den magiske grensen, og en ordentlig indikasjon på at løpsstyrken er prima.

Nancy var dagens vinner fra Varegg (flere bilder kommer på Kondis.no)

alt

Stein Roar var dagens hyggeligste comback på halvmaraton

alt

Gode Varegg-gutter etter 800 meteren

alt

Småkvalm, men absolutt lett i steget etter nedjoggen

Luringen som leverte 1.37 - løpet (på halvmaraton i Åsane)

2012-05-21 07:44:07