Treningsplan for de neste 4 ukene

Treningskomiteen har finpusset planen for kvalitetsøktene frem til lørdag 9. april.

Hvor, hva og når det er trening kan du holde deg oppdatert med i aktivitetskalenderen. Vi holder også oversikt over egne og andres arrangement som forventes å ha deltakere fra Varegg. Den oversikten finner du under headeren "Vareggløp 2011"

Det er også kommet nytt om konkurransene i denne perioden:

Her er også litt refleksjoner i forhold til hvorfor treningsplanen så langt ser ut som den gjør:

Mange Vareggløpere har holdt koken gjennom en småsur senvinter. Godværet gir av og til små forsmaker på hva vi håper ligger rett rundt hjørnet, samtidig som stafettløpene og terrengløpene begynner å dukke opp i kalenderen. Marit Bjørgen, Petter Northug, Eldar Rønning og Therese Johaug har alle gitt oss god inspirasjon til gode idrettsprestasjoner. "Nøkkelen", den finnes kanskje ikke, motivasjonen må vi finne i oss selv, og det finnes ingen snarveier. Nøkkelen er å finne motivasjon til å trene systematisk og mye. I den kommende måneden har vi lagt opp til et program som fokuserer på å øke kapasiteten. Dette betyr at intervalløktene på lørdagene øker i lengde. Det er også tilrådelig å både ta en moderat tur på torsdag og gjerne en langtur på søndag.  Dette gir en økt ukestotal, som bidrar til å gjøre alle distanser lettere etterpå. Dette foregår cirka fire uker frem, og for noen kan det være aktuelt å holde maratonkarusellen den 09. april som et delmål (halv eller hel).

Etter denne perioden trapper vi igjen noe ned på mengden for å øke farten, da forhåpentligvis med høyere kapasitet enn før, slik at intervalltreningene føles lettere og kan gjennomføres på enda bedre vis enn før. Så ender vi opp i månedsskiftet april/mai med en relativt spiss form, som vi prøver å holde i hele mai måned. De som skal løpe halvmaraton i Åsaneløpet bør supplere fartstreninga i slutten av april med sone3-økter (egentrening) torsdager og langturer søndager og slik sett holde mengden mer vedlike enn de som kun satser på de korte løpene. Torsdags- og søndagstrening kan allerede inkluderes, bare pass på å ikke øke mengden for mye for raskt.

2011-03-14 21:08:08