Tjukt med løp fremover

johsgFra og med kommende uke kan vi si at høstsesongen er i gang for fullt. Her er en løype gjennom villnisset.

Johs har nylig skrevet en flott oversikt over alle tilbudene i August. Det er noe å bryne seg på for enhver, men hva skal flateløperen satse på? Dette er selvfølgelig individuelt ut fra muligheter og motivasjon, men jeg tillater meg å komme med noen stalltips til interessante konkurranser.

Det er såpass tjukt med muligheter fremover nå, at det skulle gå fint å finne seg 2 konkurranser å delta i hver uke fra kommende uke og ut september. I førstkommende uke kan du få med deg 3000m på Fana stadion på onsdag, også ta Fløyen opp på lørdag. Er du ikke påmeldt enda, kan du gjøre det her. Jeg har testa løypa, og kan rapportere om en løype med veldig jevn, kontrollert stigning ala Sagbakken. I uka etter kan du ta 5000m på Fana stadion på onsdag, evt DNB-Norløpet i Langeskogen torsdag, også er det evt Sædalsløpet søndagen. Men det bør du kanskje bortprioritere om du vil satse på Arnaløpet den påfølgende mandagen. Så er det nytt løp i bedriftskarusellen på torsdagen (Sandsli denne gangen), og deretter møter vi maratonkongen på startstreken i Knarvik. Slik fortsetter det utover i september og lørdag den 24. september vet vi jo alle at Stoltzen står ny og flott klar til å inntas av hordene. Den 01. oktober er det en fin halvmaraton å se fram til i Fanaløpet.

I en slik konkurranseperiode er det en kunst å både hente fram sitt beste, samtidig som en skal holde ved like det treningsgrunnlaget en har lengst mulig. Det kan være en krevende mental og fysisk overgang å gå fra prestasjon i trening til prestasjon i konkurranse. Pølsa Pettersen er et eksempel på en eliteutøver som ikke helt har fått til dette. Noe av kunsten ligger nok i å klare å roe seg tilstrekkelig ned i treningsarbeidet og stole på at overskuddet og formen kommer. Om noen har andre tips er det bare å ringe. Inntil noen gjør det, så vil jeg tipse om hva jeg tror på. Nemlig at en vedlikeholder antallet økter, og at du skal ha 2 harde økter pr uke, mens hver konkurranse du deltar i regnes som 1 hard økt. De øvrige øktene utenom hardøktene går som rolig trening, men med begrenset lengde på turene nå. Til gjengjeld skal vi ikke legge strenge intensitets- eller fartsbegrensninger på disse turene. Det skal være gøy på trening og lystbetont. Dersom du føler for å øke på litt så er det lov!

Det vil fortsatt være tilbud om både tirsdags- og lørdagstrening om du velger det. Men som sagt, om du deltar i konkurranser bør du tenke over hvilke av intervalløktene du deltar i. Følg med i kalenderen for nærmere oppdatering av konkurranse- og treningstilbud.

Vi sees!

bm11_sulesund

2011-08-11 07:06:42