Svendals Svenneprøve - torsdag 28. april

Torsdag arrangeres årets artigste løp i Fjellveien. Svendals Svenneprøve byr på korte distanser og har gavekort fra Dolly Dimple's på premiebordet.

Tidsskjema for torsdag i Fjellveien er:

Løpsglade rekrutter er ekstra velkommen i Fjellveien torsdag 28. april!

Svendals Svenneprøve er en viktig finpuss av løpsformen før Askstafetten

Svendals Svenneprøve er en klassisk konkurranse fra tidlig 70-tall, som vil bli arrangert i god Varegg-ånd. Løypen er målt til 940 meter. Distansen vurderes derfor til å være en god gammeldags 1000meter. Fjellveien har vært åsted for feiende frisk løping og skarpe dueller siden lenge før Haakon Svendal gikk i knebukser og tøysko. Fart og fartsfølelse har imidlertid alltid vært en av Haakons kjepphester.

Svendal Svenneprøve og Læringeløp er ment å bidra til å avklare påstanden om at alt var mye bedre før. Haakon har gitt oss notatene etter testløpene forut for Holmenkollstafetten i 1975 (3.6Mb). Alle som løper den 28. april kan derfor måle seg mot prestasjonene til den sagnomsuste "Holmenkollgjengen" (Bilde av gjengen er å finne i garderoben i Badstuen). De som studerer de historiske notatene til Haakon ser at det finnes flere muligheter for artige løp.

2011-04-27 19:39:23