Supert sølvløp i Ungdomsmesterskapet

Jonas Gjesdal imponerte med sølvmedalje etter sterk løping under lørdagens mesterskap i terrenget rundt Furumo Idrettspark.

Friidrettsforbundet og arrangøren, Modum il., gjennomførte en litt kontroversiell vri på gjennomføringen av årets terrengmesterskap. De valgte å starte flere klasser i samme heat for å få store felt og tøffere løping. 15 åringene måtte løpe med 16 og 17 åringer i et felt med 60 løpere. Dermed var det litt avgjørende om du fikk innerspor eller ytterspor, sto i den første eller den siste av fem rader. Jonas gjorde et kjempeløp fra midt i bakerste rekke. Han avanserte gjennom hele løpet og fikk en velfortjent sølvmedalje i gutter 15 år. Vinneren Markus Harbo fra Skjalg viste stor besluttsomhet i starten og var full av tæl da andre spaknet etter harde åpninger.

Tom Skjæråsen løp inn til en fin 10. plass i gutter 16 år. Han var offensiv og fant en ypperlig posisjon fra start. Farten var stor og unggutten greide ikke helt å henge med på tempovekslingen da favorittene begynte å støte på andrerunden.

Jonas bakerst i grønt

Voldsom kjemping på slutten av den 2 km lange UM distansen

Ingen tvil om at guttene gir alt når det er mesterskapsduell

Glade gutter på seierspallen: Jonas, Markus Harbo og Anders Sørensen

Det ble medalje i veteranklassen også! Jonas sammen med gullvinneren i Menn 50-54

Jonas og Tom fikk også med seg den imponerende skibakken i Vikersund

2011-04-10 14:32:37