Referansegruppen er på plass

Løpergruppen i Varegg er i en svært positiv utvikling. Treningsveileder er meislet ut og den røde tråden for treningsarbeidet er tydeligere enn noen gang.

Oppmennene for bakkeløp og distansesatsing har nå plukket ut en referansegruppe. Gjengen skal testes og følges opp tett i fortsettelsen. Trener Trygve og innpisker Eirik ønsker med tiltaket å kvalitetssikre at fellestrening og egeninnsats er riktig dosert.

Referansegruppen skal i regi av SiB gjennomføre enten en melkesyretest, eller en kombinasjonstest med måling av maksimalt oksygenopptak i tillegg. En melkesyretest går ut på at du løper 5min intervaller på ulike tempo (starter rolig og øker) og får målt melkesyreverdien ved hver intervallslutt (måling av laktat i blodet, lite stikk i fingeren). Puls måles samtidig. Dette gir svar på i hvilken fart og med hvilken puls du bør trene på intervalltreningene i vinter. En test av maksimalt oksygenopptak går ut på å måle hvor mye luft du trekker inn i munnen under maksimal belastning (du har et munnstykke i munnen som registrerer). Kombinert med tempo- og pulsmålinger på tredemølle kan dette bidra til å belyse om du har god arbeidsøkonomi, i tillegg til å gi et uttrykk for din fysisk form akkurat nå (som du kan sammenlikne mot senere resultat eller mot andre).

Et par av ringrevene valgte å reservere seg mot å bli innlemmet i referansegruppen. Skal en følge innarbeidet skikk og bruk i konkurransemiljøer så anses o2 opptak, makspuls og slikt for å være forretningshemmeligheter. Det ville ikke vært gunstig om slikt skulle tilflyte klubbkamerater som går etter høythengende skalper uansett draktfarger.

2011-02-02 13:18:44