Mailekene - lovende løping i Haugesund

Lørdag og søndag møtte Vareggs ungdomsløpere harde konkurrenter og vanskelig vind i Haugesund.

 Lørdag løp Magnus Vonen 600 meter på 1.51.12. Tok teten fra start og avgjorde G12 klassen på motvindssiden etter trehundre meter. Her dro han fra forfølgerne, holdt stilen gjennom svingen  og kunne ta fatt på oppløpet med en kjempeluke. Søndag viste Magnus fine sprinttakter på 200 meter. Han kjente lenge på teten, men ble til slutt nedkjempet av Knut Haukeland fra BT. Vinneren fikk 30.30 og Magnus 30.52.

Jonas Gjesdal kjørte knallhard de første femhundre, men han stivnet i motvinden. Den fremgangsrike Skjalgløperen Markus Harbo var raskt på pletten og kjempet til seg en luke i siste sving. Den greide han å forsvare til mål. Jonas tok andreplassen og fikk notert 2,06.06. Historien gjentok seg langt på vei på søndagens 1500 meter. Jonas tok initiativ og var med på notene lenge, men da løpet måtte avgjøres var Markus Harbo det klart friskeste. Jonas fikk en 3.24 på sekundantens klokke.

Rasmus Vonen løp inn til ny pers på 800 meter. Rasmus hang svært godt med til sekshundre, men derfra og inn la melkesyren en demper på fremdriften. På 1500 meter  kjørte Rasmus et velkjent mann mot mann opplegg med Sondre Mæland fra Stord. Det fungerte perfekt for begge løperne. Rasmus var den sterkeste i spurten og knep tredjeplassen i G15-heatet med en tid på 4.32-tallet.

Tom som ikke helt er kvitt en seig forkjølelse åpnet litt reservert. Han hadde fin kontroll på tredjeplassen i feltet, men følte at 2.11.97 var litt under pari. På søndagens 3000 meter havnet Tom litt midt i mellom. Uten rygger var det vanskelig å holde jevn fart i vinden, men Tom kjempet innbitt og var bare en håndfull sekunder bak målet på 9.50 ved målgang.

Resultater fra Mailekene finner du hos Haugesund IL. Reportasje med bilder og artige kommentarer finner du på kondis.no (for lørdag og søndag).

alt

En fornøyd Magnus på toppen av pallen. Første gangen i den posisjonen etter et baneløp.

alt

Tom, Rasmus og Jonas var i godt humør etter første dag av Mailekene

alt

Markus Harbo ble et nummer for stor på 800 meter

alt

Avslutningsvis var det også anledning til et lite publikumsfrieri

2011-05-22 20:00:24