Kvasshovden Opp - vellykket Vareggdag

Den store troppen fra Varegg fikk oppleve Ulvik og Hardanger sommerstemt og strålende. Lars Haaheim ble veteranmester og resten fulgte opp med stil.

Motbakkeløp i sommersol, vakker natur og med topp engasjerte arrangører er en opplevelse. Det er stemningsfullt og sosialt, men også hardt og svært krevende. Varegg stilte med 15 løpere og et lettbeint støtteapparat. Etter premieutdelingen sørget oppmann Eirik for en flott motbakkemiddag for Vareggtroppen på Ulvik Fjordhotel.

alt

Arild Een var ikke uventet raskeste Vareggløper til til toppen. Arild løp på 52.56 som var rundt minuttet bak en så sterkt løper som Thorbjørn Ludvigsen.

alt

Bakkeoppmann Eirik Vestrheim fikk en tung reise til toppen. Tiden 56.58 er imidlertid meget sterk på en dag der det ikke klaffer.

alt

I veteranklassene hadde Varegg en klar favoritt i M35-39 år i Mats Andersen. Han trakket over i uken før mesterskapet og måtte melde pass fredag kveld. Likevel havnet gulmedaljen i Hødden. Lars Haaheim steppet inn og viste motbakkeløping av ypperste klasse. 56.16 er en strålende tid og holdt med 1.17 til nestemann i klassen. Varegg fikk også fjerdeplassen i denne klassen ved Helge Vestrheim. Helge som har prioritert sykkel denne sesongen, entret toppen på 1.00.53.

alt

Christian Holter var den eneste i Vareggtroppen som kom fra øst til Ulvik. Christian brøt opp ferien på Østlandet og tok toget vestover for å bestige Kvasshovden. Den ferske bakkeløperen kjemper godt med kondisjonskrevende utfordringer. På toppen kvitterte han ut en 10. plass i M35-39 med tiden 1.12.50.

alt

Nancy Sommer sliter med tunge bein. Den følelsen var ikke helt ideell i møte med kraftkrevende oppstigninger til Kvasshovden. Nancy ble nummer fire i K40-44 med 1.14.11. Alemayehu Sitotaw likte seg  i Hardanger, men sliter fortsatt litt med denne type "løping".  Han leverte likevel en sterk prestasjon med femteplass i M45-49 med tiden 58.33. Knut Grove som kom rett fra en drøy ukes oppkjøring i Danmark trøblet med terrengovergangen og en sliten hoftemuskel. Fasiten for Knut ble 11. plassen i M45-49 og tiden 1.04.54.

alt

Gunhild Rogne Halland fikk det tungt i varmen, men truet likevel Nancy i den siste skålien. Gunhild tok tredjeplassen i K18-19. Råsterke Magnus Rogne Halland er ikke kommet helt tilbake etter sykdom i juni og safet opp til 1.10.02.

alt

Jonas Gjesdal strevde med overgangen fra mellomdistanse på tartan til utholdenhet i tungt terreng. Mye strev på bein som ikke ville sprette, ende opp i en 6. plass i G14-15 og 1.08.22.

alt

Gutter som får oppleve toppen av Kvasshovden i sommersol, finner fort frem smilet. Her er Jonas flankert av Frigutten Trond Erik Storebø.

alt

Lars Ivar Berge hadde en sterk avslutning. Noe av årsaken til at det skulle mange høydemeter til før han slapp seg løs, ligger i prioritering av doktordisputas og litt problemer med magen under et opphold i Tanzania.

alt

Johs Gjesdal kom seg opp til en målgang under timen. 59.06 holdt til andreplass i M50-54. Den samme plasseringen fikk John Arild Andersen i klassen for superspreke gutter mellom 60 og 64 år. John Arild brukte 1.07.26 fra fjorden og opp til toppen av fjellet.

alt

Veteranmester Lars på pallen sammen med en tidligere vinner av Stoltzekleiven Opp, Geir S. Skaten.

alt

Gullgutten John Arild smiler lurt med sølv på brystet

alt

Arild i sentrum under premiesermonien som ble ledet av en inspirert Dag Lindebjerg

Resultater og andre fakta fra Kvasshovden Opp finner du her.

2011-07-17 20:15:06