KM terrengløp - sterke prestasjoner

Varegg mønstret en rekordstor KM-tropp i lørdagens KM terrengløp på Stord. Løperne leverte løping som holdt til medaljer og brede glis.

Arrangøren, Stord Il med Nils Hetleflåt i spissen, hadde kjekke løyper, sørget for god stemning og holdt et vær som var adskillig bedre enn styrtregnet hjemme i Bergen.

Rekruttene til Svein Ove Båtnes var først ut. Debutanter alle så nær som Eirunn fra orienteringsgjengen. Svanhild, Tori og Eirunn imponerte stort i første heat. En leverte en knalltøff åpning, mens de to andre løp mer listig og sprang sterke avslutninger. I heatet for gutter var det Ludvig som forsvarte Vareggs ære på mesterlig vis.

I gutter 12 var Magnus Vonen tilbake i tet. Akkurat som ifjor. Denne gangen med sin harde konkurrent Knut Haukeland på plass. Knut hadde imidlertid ingen mulighet til å matche løpsopplegget til en svært offensiv Magnus. Kondis.no skriver: Magnus Vonen (Varegg) gjorde kort prosess med samtlige i G12 etter et flott sololøp. Knut Haukeland (Bergen TF) og Erling Anthonessen (Stord) utgjorde de øvrige på pallen her.

Kårhild Husby Norstad måtte advares mot Norgeseneren Renate Lie før start. Kårhild som løper i jenter 13 kastet seg likevel fryktløst inn i kampen om KM-medaljene. Hun hadde lenge los på tredjeplassen, men mistet for mye mot konkurrenter i piggsko i det glatte partiet midtveis. Fjerdeplass til Kårhild er flott og fortsettelsen med Kårhild er spennende.

I gutter 15 hadde Jonas Gjesdal det tunge favorittstempelet på 1000-meter, mens Rasmus Vonen var blant de seriøse utfordrerne takket være gode distanseløp. Jonas greide å stå imot presset og ekstra tøff utfordring fra BTs fremadstormende Sondre Dingsør. KM gull til Jonas. Rasmus var ikke langt unna i en hard kamp om bronsen, men måtte tilslutt si takk til sjetteplassen i dagens største heat.

Tom Skjæråsen markerte seg med bravour i gutter 16 år. Han løp 1000 meteren smart og viste klasse på oppløpet ved å avansere fra fjerde til andreplass. Supert!

Det ble sølmedalje også i gutter 17 år. Her var det igjen Tojus Raa som leverte løping med kraft i 1500 meter. Torjus er tøff og lot ikke en kraftig dytt i skråningen midtveis gå utover innsatsen.

I senior og MU23-klassen som løp 3000 meter, viste både Eirik Vestrheim og Odd-Anders Grimsbø takter som tyder på at 2011 sesongen kan bli virkelig bra. Eirik lå lenge sammen med storløperne fra Gular. Odd-Anders løp sikkert inn til seier i U23. Johs Gjesdal lot seg inspirere av en solid heiagjeng og konkurrenter som lot seg nedkjempe over 3000 meter. Dermed ble det mer gullmedaljer med i bilen hjem til Mulen.

Eirunn klar for start. Svanhild og Tori litt mer forsiktige bak i startfeltet.

Svanhild holdt meget stor fart på oppløpet.

Eirunn i fint driv mor målgang

Grunn til optimisme med slike rekrutter

Ludvig fortjente å bli flankert av blide jenter etter en sterk løpsdebut

Sterke Magnus med sin gode venn og konkurrent Knut

Luringen i en moderne Vareggdrakt

Kårhild i fint driv

Kårhild er klar for nye nappetak med de raske friidrettsjentene

Torjus Raa klar for start i KM terrengløp

Topp innsats, men sliter med "arms relaxed" - budet

Gutten med de glatte skoene så ikke noen grunn til å ikke smile

Jonas i tet. Rasmus i gult.

Uten pigger han også, men hva gjør det?

Rasmus smilte med solen på Stord

Magnus vet hva som er bra greier og var veldig glad med Tom!

Eirik og Odd-Anders stilte seg litt forsiktig i startfeltet til seniorene

Mer informasjon fra terrenløpet på Stord finner du hos kondis.no

Gullvinner Grimsbø passer på den hardeste utfordreren

Resultater fra KM terrengløp på Stord finner du her.

Resultater fra Parkløpet finner du her.

 

2011-04-03 08:44:53