Kjell Are Børsheim til minne

Det er med stor sorg vi fredag morgen kunne lese i BT at vår gode idrettsvenn gjennom 50 år, Kjell Are Børsheim, måtte legge årene inn etter en tids kamp mot kreften.

Hans venner i «Fredagsgjengen» i Varegg var forberedt på at sykdommen hadde satt uhelbredelige spor i denne flotte hedersmannen.
Selv en godt trent idrettsmann måtte til slutt gi tapt for sykdommen, og vi hans mange venner sitter tilbake med savnet av en ekte og god venn. Men vi har så mange gode minner om Bøssa, som vi i Varegg kalte ham, at han vil forbli blant oss i våre sinn så lenge vi lever.
Det unike ved Kjell Are Børsheim var hans store omsorg overfor sine nærmeste og venner. Han var den første til å stille opp når noen trengte hjelp. Med sin lune lederstil var han et midtpunkt blant sine venner. Tok han på seg en oppgave, visste vi at oppgaven ville bli utført på aller beste måte.
Bøssa var født og oppvokst i Hans Haugesgate og han kom fort med i idrettsmiljøet i Varegg. Han var aktiv langrennsløper i klubben i mange år. Spill på Vareggs B-lag i fotball fikk han også med seg.
Det som han kanskje aller mest vil bli husket for var at han var en av initiativtakerne til «Stoltzekleiven Opp» i 1979. I mer enn 30 år og i allslags vær og vind sto han på toppen av Stoltzen med sin manuelle klokke og sørget for at alle løpere fikk sin korrekte tid.
Kjell Are Børsheim var typografen som startet sin yrkeskarriere i Morgenavisen midt på 1960-tallet. Han kom etter læretiden til F. Beyers Boktrykkeri i Lodin Leppsgate. Hans lederegenskaper, ryddighet og faglige dyktighet førte han til lederjobben da bedriften flyttet til Indre Arna. Senere ble det lederjobb i A/S Papir og tilslutt Carl Emil Bergen A/S.
Han har også vært oldermann i Bergen Faktorforening.
Sist Bøssa var i vår kjære «Badstuen» - Vareggs klubbhus i Hødden - var like før jul. Selv om sykdommen hadde satt sine spor var han like kjapp i replikken som tidligere.
Vi hadde ønsket at vi kunne tatt en siste farvel med vår gode venn, men han ønsket selv en stille og rolig avskjed med sin aller nærmeste familie. Noe vi selvfølgelig respekterer.
Nå går våre tanker til hans kjære kone Kari og sønnen Rune og ellers hans nærmeste familie.
Hvil i fred, kjære Bøssa, du har satt dype spor i dine venner som vil være der så lenge vi lever!
Kjell Are Børsheim ble bare 67 år.


«Fredagsgjengen» i Varegg
Jan Bødtker

 

2011-05-06 18:34:19