Jansens Jaktstart - stor interesse

Spenningen stiger ved foten av Sandviksfjellet. Interessen for lørdagens klassiker tyder i retning av rekord.

Jansens Jaktstart er et unikt fjell-løp som passer for alle som setter pris på frisk luft. Et romjulsløp av ypperste merke. De raskeste gjør unna turen på tre kvarter, mens de som velger å ta en stopp på flere av løypens fine utkikksposter, tar den tiden de trenger. Løypen har start og mål nært sentrum av Norges nest største by, i Fjellveien ovenfor Vareggs klubbhus. Stigningen til toppen av Sandviksfjellet tas i to etapper. Først på sti til Sandviksbatteriet, deretter på vei. Over Sandviksfjellet og Fløyen veksler vi mellom vei, sti og lysløype. Nedfarten følger Fløysvingene til Skansemyrplatået. Derfra tar løperne over til nederste del av Tippe Tue. Et litt fartsstrekk i Fjellveien utgjør avslutningen. Se kart og løypebeskrivelse i detalj.

Aldri før har det vært så stor aktivitet inn mot Jansens praktfulle løp over Sandviksjellet og Fløyen. Onsdag er det prøveløping klokken 18.00 fra Mulebanen. Her vil det være en god gjeng med Fjellgeiter, Melkesyreentusiaster og stifinnere fra Vareggs orienteringsmiljø.

Torsdag slipper vi avgårde de første løperne i årets fleksistart. På oppfordring har vi gått med på skyve litt på starttidspunktet. Håkon Westergård har lovet å sette standarden for årets Jansens Jaktstart. Han skal derfor beine avgårde før han drar videre til andre oppdrag nyttårshelgen. Tidspunktet for torsdagsstarten avtales onsdag. Selv om Håkon er norgesmester i nattorientering vil vi anta at han legger ivei i dagslys.

Lørdag er det offisiell start fra klokken 12.00. Her er det allerede mange spennende navn på startlisten. Flere av løperne har kapasitet til å la seg utfordre av torsdagstiden til Håkon.

Vi setter stor pris på løpere som letter administrasjonen ved å melde i forkant av løpsdagen: PÅMELDING

Følg med på varegg.no. Det kommer mer om Jansens Jaktstart iløpet av uken. Hold deg oppdatert med Varegg på Facebook.

Har du spørsmål kan de rettes til infovaregg@gmail.com.

alt

alt

Kanskje kommer det flere fra denne kvartetten

2011-12-29 09:41:11