Jansens fantastiske 50

Hele 50 løpere tok årets siste utfordring. Jansens Jaktstart gikk som vanlig ikke helt uten dramatikk.

May Britt Buer (52.06) og Lars Olaf Haaheim (46.51) var de raskesteste over Sandviksfjellet og Fløyen. Arnt Ivar Høiberg var som alltid i godlune, flere var involvert i svært jevne dueller, alle fant veien og Kjetil Dyrvik sto for dramatikken.

alt

Kjetil som var feltets mest rutinerte jaktstartløper misset fullstendig ved passering av "Haugland"-bekken på Sandviksfjellet. Dermed ble han liggende på ryggen i isvann. Kraftig nedkjølt tok han imidlertid opp kampen med konkurrentene og fullførte i fin stil. Litt kaldere i klærne enn planlagt.

Nancy Sommer og Hanne Liland var jentene som fulgte bak lettbeinte May Britt Buer. May Britt gjorde en fenomenal debut, og hun takket Mats Andersen for at han tok seg en ekstrarunde med merkesprayen før racerne begynte å rulle over fjellet.

Mikal Iden var siste løper ut fra starten til gamle Jansen. Det var tydelig allerede da at unggutten hadde til hensikt å løpe fort. Med 47.06 kapret han andreplassen bak hjemmefavoritten. Det var med to sekunders margin bakover til velkjente og alltid blide Thorbjørn Thorsen Ludvigsen.

Resultater fra 2011-utgaven av Jansens Jaktstart finner du her. Strekktider finner du her.

alt

Det kommer flere bilder fra løpet (Bjarne L), her er Thorbjørn og Lars

2011-12-31 21:17:51