Varierende resultater på Pinseløpene på Kongsberg

Det ble mye jo-jo løping av våre beste løpere, men noen unge slo til!

Det er langt å kjøre hele 6-7 t for å komme til Pinseløpene på Kongsberg, men for oss ivrige o-løpere betaler den lange kjøringen seg: flott og spennende o-terreng møter oss, og når Kongsberg O-Lag steller i stand kanskje Norges beste o-arrangement har vi alltid kjekke dagene langt inne i skogene rundt Kongsberg.

I år var det uttakningsløp til VM i orientering for både juniorene og seniorene.  Håkon J Westergård (bilde til høyre) var uttatt til World-Cup Langdistansen, mens vår nye løper Alan Cherry(bilde) representerte Great Britain både på Mellom og Lang.  I WC stiller verdens beste o-løpere, så våre unge seniorer havnet et stykke bak de beste, men dette var verdifull erfaring som de tar med seg videre.  

Våre juniorer Ingrid Vrålstad Løvås(17)(bilde), Line Laurantsen (17)Sindre Østgulen Deisz(20), Olav Ekrheim (18) og Vegard J. Westergård (18) hadde mye å kjempe for: først og fremst VM plass, men de beste 17-18 åringene kunne også konkurrere om såkalte EYOC plasser (ungdoms EM).  

Lørdagens Mellomdistanse ble en trist opplevelse for fire av de.  Line gjorde et rimelig bra løp - ingen store bommer, men taper litt tid på hver post og sikrer seg med det en fin 27.plass.

Ingrid hadde en tung dag og bommet mye, men karret seg inn til 33.plass.  Sindre bommet for mye og havnet på en 28.pl.  Olav gjorde det bra innledningsvis, men så ble det for mye småbomming etterhvert og det blir ikke bedre enn 56.pl.  Vegard hadde en enda verre dag i skogen: går på noen stygge bommer og havner hele 12 min bak vinneren og da ender han som 68.mann.

Men det kom en ny dag og på Langdistansen reiste våre juniorer kjerringa kraftig: Sindre nr 10, Vegard nr 13 og Olav nr 16.  Ingrid er mye mer fornøyd og plasserer seg på en 33.plass etter jevn løping på en krevende langdistanse.  Line får en tung dag og oppnår en 52.plass.

Våre aller yngste deltakere imponerte oss.  Eirunn Husby Nordstad imponerte mest der hun i D11-12 (over 30 deltakere) slår først til med en 4.plass og så en 5.pl og på stafetten ble det sølv sammen med sin nye venninne fra Bodø, Hedda Sofie Irgens.  Martin Thomassen og Mahnus Lehmann fikk til gode løp og kapret finfine 9. og 10.plasser i H11-12N på dag 1. På Dag 2 og 3 klatret Magnus til 8.plass, mens Martin var uheldig og ble disket.  Og vår aller yngste løper, Agnes Lehmann på 9 år, har et pågangsmot av sjelden kvalitet og vil klare seg selv (nektet sin far å følge henne).  Han fikk til nøds holde behørig avstand i tilfelle hun tabbet seg skikkelig ut.  På det siste løpet sprintet hun fra sin far slik at han ble stående i skogen og rope etter henne......, men kjappe Agnes satt bare i mål og drakk en brus etter å ha klart hele  D10 løypen på en aldeles strålende måte.

Og de raske og kjekke ungdomsløperne Markus Kjærner-Semb og Styrk Almeland Bleie slo til med bronse på ungdomsstafetten.  Vi gratulerer så mye - mye fart i disse to 16-åringene.

Alle tre dagers resultater kan granskes her

Og bildene forteller også sitt:

alt 

Marie Thomassen viser frem sitt store innsikt!

alt

To glade jenter etter stafetten

alt

The Lehmann's - en ny og ivrig o-familie og i bakhånd har de også mor Stine.

alt

Styrk og Markus på premiepallen etter 2-mannsstafetten

2014-06-10 22:28:56