Varegg Fleridrett Orientering 2013

Varegg Fleridrett orientering  har i 2013 fortsatt å ta steg opp blant Norges beste orienteringsklubber.

Det har vært både gode resultater, toppet med to NM-sølv til Johanne Rakner (sprint og ultralang) og NM-bronse til Sindre Østgulen Deisz (natt), samt stadig bedre plasseringer i de viktige stafettene, hvor spesielt 10. plass i NM-stafetten for herrer er et imponerende resultat. Framfor alt har det vært stor aktivitet og bredde på både junior- og seniornivå. I 2013 hadde ni Vareggløpere topp-15-plasseringer i norgesmesterskap og hovedløp. I de yngste årsklasser markerte Mattias Kjærner-Semb seg med tredjeplass i Blodslitet.

 

På den hjemlige arena har Vareggløpere markert seg gjennom hele sesongen. I HOK-rankingen fikk vi vinnere i Ragnhild Femsteinevik (D17-18) og Mathias Kjærner-Semb (H11-12). Varegg fikk også kretsmestere i mange klasser og disipliner:

I 2013 klarte dessuten Varegg med god deltakelse og gode resultater å slå Fana IL og bringe hjem gullet i Pokalkampen. Derimot klarte vi ikke å kopiere seieren fra de seneste sesongene i kompisstafetten i Samnager i mai.

 

Varegg deltok i 2013 i de store orienteringsstafettene Tiomila og Venla/Jukola med gode resultater. Videre deltok Varegg-herrene i den nystartede Night Hawk-stafetten (Norges svar på Tiomila og Jukola) hvor de gjorde god figur. For første gang kunne klubben mønstre et lag til 25-mannastafetten i Stockholmsområdet i oktober, hvor vi endte på en respektabel 62. plass, som Norges fjerde beste lag.

 

Rekruttene i Varegg orientering hadde et nytt godt år i 2013. Mange har vært innom og forsøkt seg på orientering, og noen av disse har blitt stabile medlemmer av gruppen. Gruppen er i stort på over 20 om man regner med barn som deltar på løp men ikke på trening.

 

Fra september har Vyacheslav Mukhedinov (Slava) tatt opp arbeidet som ny trener i o-gruppen. Slava har imponerende meritter som o-løper på internasjonalt nivå, med individuell 5. plass i VM-langdistansen som sitt beste resultat. Han ble hentet fra Kristiansand OK, hvor han har vært aktiv løper på ett av Norges beste lag, hvor han også har hatt trenerfunksjoner. Slava har flyttet til Bergen med kone og datter, og har gått inn i arbeidet med stor iver og dyktighet. Det er lagt et ambisiøst trenings- og konkurranseprogram mot sesongen 2014, som skulle gi satsende løpere de aller beste muligheter. Løperstallen er vesentlig styrket ved inngangen til 2014, med overgang av gode ungdomsløpere fra andre hordalandsklubber og tilskudd av løpere utenfra.

 

Målsetningen for 2014 er å fortsette å skape et godt miljø, spesielt for barn og unge, stadig rekruttere nye orienteringsløpere, holde stor aktivitet på alle nivåer, og oppnå bestenoteringer i NM og de store stafettene.

0000-00-00 00:00:00