Tiomilasamling i Sverige

Den ivrigste delen av orienteringsgruppen i Varegg tilbragte den første delen av påsken på treningssamling i Sverige for å finpusse formen til Tiomila.

Den ivrigste delen av orienteringsgruppen i Varegg tilbragte den første delen av påsken på treningssamling i Sverige for å finpusse formen til Tiomila.

Samlingen startet med en rolig økt for å venne oss til det svenske terrenget. På første stafettrening fikk Per Harald tidlig luke som han holdt inn. Bak han jaget Alan, Olav og Niklas. Niklas viste i avslutningen at han har lagt ned betydelige treningsmengder i vinter og kunne innkassere en overlegen seier i spurten. Kristine var eneste fullførende jente i langløypen. Redd for bjørn, villsvin og andre skumle dyr i de svenske skoger valgte de andre jentene å løpe sammen.

Samlingens andre hardøkt var 11 kilometer nattorientering med individuell start. Denne økten var på forhånd annonsert som en viktig test for å se hvem som var i rute før Tiomila. Her innkasserte Per Harald samlingens andre seier. Vår nye supersvenske Fabian fulgte i overkant av et minutt bak Per Harald, med Alan hakk i hel. På plassen bak Allan fulgte Vegard. Niklas og Olav kom inn noen sekunder for sent, og måtte derfor nøye seg med plassene bak Vegard. Ørjan, Erlend og Oskar fulgte deretter.

På samlingens andre testløp kunne Per Harald innkassere nok en seier og dermed er det liten tvil om at han er i rute til Tiomila. Bak Per Harald var det tett, og spesielt kan det nevnes at Markus imponerte med en sterk langdistanse og slo flere av de mer etablerte løperne.

I dameklassen vant Kristine foran Line med Ingrid, Kårhild og Kristiane like bak.

Mellom hardøktene ble det pøst på med rolige økter og fasiten etter fire dager i Sverige ble 7 økter preget av høy kvalitet og mange slitne bein på vei hjem fra Sverige. Testløpene viste at mange er i rute til Tiomila, men også at noen må bruke de siste ukene godt for å finne frem til storformen slik at vi får 6 slagkraftige lag. 

/ØSA

0000-00-00 00:00:00