TIO-MILA - løpende rapport

Tio mila er allerede i gang.  Følg med på rapporter og bilder utover kvelden og natten

Ungdomskaveln og Damkaveln er allerede ferdig og kl 19.30 startet TIOMila(herrer).

Ungdomskaveln

Etter en tung start jobbet løperne seg opp for hver etappe og Markus avsluttet forrykende og kapret en gjev 35.plass etter en durabelig sluttspurt som nok sitter godt i når han er ute på 1.etappen på herrenes Tiomila.  

Vår sterke startmann Kristian Rykkje gikk på en sjelden bom helt i starten på etappen og lå helt nede på 174.plass ved første meldepost etter ca 16 min løping.  Men så fikk har sving på både farten og flyten og klatret til 87.plass.  

Constance Storvestre gjøv offensivt igang på 2.etappen og tok laget til 65.plass og tok innpå teten med nesten minuttet.  Imponerende!.  Kårhild Husby Nordstad starter ut noe forsiktig(ofte veldig lurt), men etterhvert er hun nede på 54.plass.  Men på slutten bommer hun litt og taper til teten og veksler som 63.lag.  Og på siste er det Markus som får til et kjempeløp og klatrer til 35.plass i kamp med de aller beste løperne.  Godt å se at han får betalt for god trening og fremgang i vinter.

Vareggs lag 2: Styrk Almeland Bleie gjordre sine saker riktig så bra på startetappen: 68.plass og bare 5 min bak,  Han startet bra, gikk på en bom til 1. TV kontroll, men avsluttet bra.  Ida Lehmann måtte riktignok slippe lage ned til 132.plass, men tapte bare ca 4 min til teten. Det er vi kjempefornøyd med! Mathias Kjærner-Semb og Mathias Rosenlund løpte ut sammen på den 4,2 km lange 3.etappen.  Den oppgaven løste de strålende: klatret hele 29 plasser til 102.pl.  Gunhild Stuland Tysvær kjempet durabelig på den 6,7 km lange ankeretappen. Vi gratulerer med en tapper kamp i hele 75 minutter. Hun tok laget inn til 210.plass.

Damkaveln

Årets damelag er en god blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot og nok en gang presterte damene opp mot rekordnivå.  Det ble 53.plass

Christiane Trösse har vært skadet i vinter og har nok ikke den aller beste løpsformen inne.  Men hun er likevel et sikekrt kort på den viktige startetappen.  Hun "dummer" seg aldri ut.  Hun kjempet seg tappert inn til 143.plass, 9 min 13 sek bak.  Vår mest løpssterke dame, Kristine Fjellanger, gjorde en strålende jobb og løftet laget til 74.plass og tapte bare ca 3 min til teten.  Imponerende!

Og så skulle 17 åringen Line Laurantsen teste seg i virkelig tøff løype: 5 km ugaflet løype der høy fart var avgjørende for å følge med.  Line ble håndplukket til oppgaven - løpssterk med jernvilje.  Hun tviholder på plasseringen og gir nytt kart til Ingrid Vrålstad Løvås som 75.lag, kun tapt ca 3 min til teten.  Nok en imponerende etappe av Varegg!  år beste kvinnelige junior, Ingrid vrålstad Løvås, skulle bryne seg på hele 7,6 km.  Hun fikk det tøft.  Noe bomming ble det og hun klarte ikke helt å holde farten til seniorene.  Men selv med ca 16 minutters tidstap til teten behold hun 75.plassen.  Men som kun 17 år skal hun være svært fornøyd med å kun løpe ca 10 min senere enn Kamilla Olaussen(Fredrikstad)- en av de fremste seniorløperne i Norge denne våren.  Og på avslutningsetappen hadde vi vår topp svenske eli teløper - Kristin Löfgren.  Hun skuffer aldri og bruker å ta i bruk "hurtigheisen" på sine etapper.   Turboen fungerer godt og med høy fart og sikker orientering spurter hun inn til 53.plass.  Imponerende avslutning av Varegg!  

Varegg 2 vil jeg si imponerte.  Det ble til slutt 256.plass, men når vi ser at ungjentene Constance, Gunhild og Kårhild løpte sin andre tøffe etappe denne ettermiddagen så applauderer vi deres ståpåvilje.  Småbarnsmoren Olena Strugalova tok seg av startetappen og var bare 16 min bak teten på en 222.plass.

Tiomila(Herrer)

Allan Cherry, vår skotte, hang godt med i sin stafettdebut for Varegg og vekslet som lag 110, 4 min 6 sek bak teten.  På 1. TV post stemplet Allen inn ca 2 min bak teten, men så etter ca 1 minutt kom han tilbake og stemplet på nytt.  Synd, men egentlig veldig bra gjort.  Han var usikker på om stemplingen var god og tok seg tid til å stemple på nytt for å unngå at laget ble disket.  Markus, med en hard sisteetappe for ungdomslaget i beina, klarte seg riktig så bra på startetappen.  Han tapte kun 12 minutter og vekslet som nr 214. Det må ha vært en opplevelse for 16-åringen.

Nå kl 20.30 er det junioren Vegard Westergård som skal teste seg.  

kl 23.02: Vegards løp var helt ok.  Han tok 10 plasser og tapte  ca 7 min 30 sek til teten.  Soldaten Per Ola må vi vel si overrasket positivt.  Han tapte kun 13 min og tok inn hele 26 plasser.  Via faren Sverre får vi vite at han kun fikk en 2 minutters bom  på slutten. Og den gode farten er der jo ikke etter 9 mnd i hæren.

Jostein Kvakland skal ut på det de kaller "Lille Långa natten", en 13 km lang hengeetappe.  Dette er en tøff etappe med høy fart og Jostein skal si seg fornøyd:  Det ble 17 minutters tap til teten og han sendte ut Per Harald på 113. plass.  Evigunge Jan Kjærner-Semb har vist såpass gode takter i vår at han fikk en solid utfordring på 3.etappen for Varegg 2.  Vi sies oss fornøyd med innsatsen: han sendte ut Oskar som 226.mann, tapt 40 min til teten.  

Per Harald har vært i storform så vi er spente på hva han får til på den 11,6 km gaflede etappen. Bra av PH!  han løpte laget opp til 96.pl og tapte kun 11 min til teten på en lang og vanskelig gaflingsetappe,  Fremadstormende Sindre Østgulen Deisz er nå ute på en like lang og vanskelig etappe som PH. For Varegg 2 er Oskar Røen ute på 4.etappen. Han har startet bra og har brukt ca 4 min lengre tid en PH til 1.meldepost.  På vei til 2.meldepost er Oskar virkelig i flytsonen: han løper raskere enn PH og har nå tatt igjen 36 løpere og fortsetter som 190.lag. Han har kun tapt litt over 4 min på de siste 30 minutters løping.  Klarer han avslutningen også?

Kl 00.40: løpende rapport v/ow tar seg en pause.  Vi er optimistiske på videre fremganger i natt!

  Søndag 09.50: Varegg 1 klarte 65.plass!  Varegg 2 er fremdeles ute på siste etappe.  Erlend gikk ut på 9.etappe som 152.lag og er fremdeles ute i skogen.  Kristin har gått ut på fellesstarten på 10.etappe og er godt i gang.

alt

Bilde: Petter i mål!

2014-05-04 07:58:30